Nova premijera KunstTeatra – “Vic o Sizifu” Ivana Planinića

U subotu, 17. travnja, održat će se premijera nove predstave KunstTeatra s početkom u 20 sati, u dvorani na Trešnjevci (Dubovačka 1)

Romana Brajša

Predstava “Vic o Sizifu”, u režiji Ivana Planinića te prema tekstu redatelje i Ivane Vuković, opušteno zaviruje u pukotine općih mjesta grčke mitologije i kamijevski nas zapitkuje je li Sizif najveći lukavac među smrtnicima ili obični drznik koji odbija umrijeti. Je li vječno guranje kamena pravedna kazna ili samo nepravedno iživljavanje egoističnog boga? Jesu li Camusove metafore o Sizifu kao o radniku ili o Sizifu kao o Don Juanu i dalje ekskluzivne, ili Sizifa, sada kao vic junaka, možemo promatrati i kao mačo-kapitalista, odnosno kao kič-ljubavnika? 

Osim Karla Mrkše na sceni, kao glasovi se u predstavi pojavljuju i Jadranka Đokić, Domagoj Janković, Iva Kraljević, Nikša Marinović, Bernard Tomić i Paško Vukasović, a predstava je nastala kao koprodukcija Umjetničke organizacije Punctum i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te Zaklade Kultura nova.

Oblikovatelj zvuka je Luka Gamulin, autor videoprojekcija Miro Manojlović, autori glazbe su Karlo Mrkša i Filip Triplat, kostimografkinja je Petra Pavičić, suradnica za pokret Andreja Jandrić, oblikovatelj svjetla Alen Marin, producentica Romana Brajša, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, dizajner Pavao Kuharić (Verlauf), a fotografkinja Karla Jurić.

Reprizne su izvedbe na programu 18., 23. i 24. travnja, a ulaznice se mogu kupiti online na ulaznice.hr te na njihovim prodajnim mjestima. 

Zbog sprječavanja širenja bolesti COVID-19 na ulazu će se svim posjetiteljima izmjeriti temperatura i dezinficirati ruke, dok će se osobni podaci (ime, prezime i telefonski broj) prikupiti pri kupnji ulaznica online ili na prodajnom mjestu. Zbog zaštite drugih gledatelja, ali i izvođača te drugih suradnika prisutnih na izvedbi, molimo sve gledatelje da na predstavu ponesu svoju masku za lice te je na pravilan način nose tijekom predstave.

aa

3 U 1 #EBO TE LED

3 U 1 #EBO TE LED

Akademija Art28/10/2021

Komedija “3u1 (*ebo te led)” je, dramaturški gledano, sastavljena od 10 parminutnih scenskih događaja, zasebnih cjelina, duhovitih, smiješnih i prepoznatljivih…