Skip to content

Album “NY Side Story” Roberta Vrbančića vodi vas u šetnju New Yorkom

Kažu da se u New York zaljubite na prvi pogled, tu tezu može potvrditi i jedan od najpoznatijih hrvatskih basista – Robert Vrbančić kojeg je “grad koji nikad ne spava” u potpunosti očarao već pri prvom susretu te mu je Robert posvetio album “NY Side Story”. Iako možda još neko vrijeme nećemo imati priliku fizički putovati, pozivamo vas na nezaboravnu glazbenu šetnju ulicama “Velike jabuke”

“Prvi dolazak u New York za mene je zaista bio šok jer cijeli život sanjam o tom gradu… Kultura, glazba, moji najveći glazbeni idoli su stvarali i živjeli u tom gradu, Za mene je u mojim maštanjima New York uvijek bio idealan grad za hiperaktivne ljude koji u gradu koji nikad ne spava i sami nemaju vremena za spavanje nego su fokusirani na svoje stvaralaštvo.

Već pri prvom posjetu New Yorku uvjerio sam se da je tako. Od devet dana, koliko je trajao moj posjet, spavao sam ukupno deset sati jer sam samo hodao i upijao tu silnu energiju te sam shvatio da je to grad za one koji žele živjeti punim plućima”, o prvom susretu s New Yorkom ispričao je Robert te nastavio:

“Nakon povratka u Zagreb trebalo mi je neko vrijeme da se priviknem na tišinu, ali mi je ostao taj audio-vizualni osjećaj… Jednostavno sam i dalje čuo i vidio i osjećao New York te sam taj osjećaj odlučio pretvoriti u glazbu. Jako sam sretan što sam taj osjećaj uspio pretočiti u note i nadam se da će uz pomoć ovog albuma uspjeti proživjeti moj “NY Side Story”. “

Robert Vrbančić jedan je od najpoznatijih hrvatskih basista s karijerom dugom preko dva desetljeća u kojoj je studijski i live svirao s nekim od najprominentnijih glazbenih imena. Od djetinjstva je glazba bila velik dio njegovog života te je slušao, učio i proučavao razne žanrove, od jazza i soula do hip-hopa i funka. Iako živi u Europi, američke glazbene stilove oduvijek osjeća “u kostima” i srcu, a neki od njegovih omiljenih glazbenika su Robert Glasper, Chris Dave, Thundercat, Karriem Riggins, Derrick Hodge, Kamasi Washington i drugi.

https://youtu.be/e-GNbe8E370

POPIS PJESAMA:

 1. Good Morning
 2. 0-24 City
 3. NY 1955
 4. Central Station
 5. NY Blues
 6. China Town
 7. Christmas Time
 8. Manhattan
 9. Wall Street
 10. Astoria
 11. Subway

Aquarius Records

Optimized by Optimole