Trči, trči

Danas su se trkači za gradonačelničku fotelju našlihtali pa skoro jedan do drugoga i to ni više ni manje nego na Trešnjevačkom placu, od finog gospona Uhlira, gospođe Anke Mrak Taritaš od milja zvana Moja Anka sunce milo koja ne jede zelenilo a to se vidi i iz priloženog i ona nije ona Anka iz Mucalove pjesme, pa sve do gospona Klisovića od milja zvanog Gargamel

Inače, ove trkače za gradonačelničku fotelju nikad ne vidimo na Trešnjevačkom placu, ali evo sad kad se zahuktava trka za gradonačelnika i oni su se sad nakalemili i to na samom ulazu na plac.

Gospon Klisović je ponovio staru foru od gospona Troskota i izvalio kako bi i on preturao po Trešnjevačkom placu i preuređivao ga. Siroti gospon Klisović mrknuo je Troskotovu izjavu i ponavljao je kao papagaj, pa možemo zaključiti da je plagirao gospona Troskota. Eh moj gospon Klisoviću i po tome se vidi da očito nikad nisi bio na Trešnjevačkom placu.

Inače, evo da opet podučim ove trkače koji uporno žele preurediti Trešnjevački plac, taj plac vam je već preuređivan. A svi ovi koji ga žele preuređivati i natkriti ga oni vam ga zapravo žele unakaziti i namjerno uništiti. Trešnjevački plac je uz Dolac najljepši plac. I tako dok ovi amateri jure i vuku građane za rukav prosjačeći neki glas građana na Trgu bana Jelačića, tamo kod Splavnice gdje prodavači i prodavačice cvijeća prodaju svoje cvijeće s one zgrade tamo na uglu gdje je stanovala gospođa Žuži Jelinek odvalila se metalna konstrukcija kao posljedica potresa i pala na jednog osamdesetogodišnjaka i ozlijedila ga. I nikome ništa. Hvala Bogu da ovo nije tragično završilo.

Inače kad i kod nas u lijepoj našoj i propaloj državi Hrvatskoj dođe i do tragedije naš propali sustav koji već godinama ne funkcionira i dalje ne radi ništa. I evo danas trkači za gradonačelnika jure po Trešnjevačkom placu, lažu, mažu i obećavaju brda i doline samo da bi užićarili poneki glas, metalne konstrukcije padaju po prolaznicima s obližnjih zgrada, grad Zagreb je i dalje razvaljen, razrušen, oronuo, derutan i išaran žvrljotinama od auto laka koje ostavlja mularija po fasadama, a onaj antipatični ministar Horvat po tom pitanju ne radi ama baš ništa. I tako živimo u ovoj grobnici iz dana u dan, vjerojatno mnogi od nas nesvjesni da smo potpuno ubijeni u pojam i zapravo mrtvi.

Mi smo državljani koji smo zadnji na zemljopisnim, gospodarskim i političkim kartama, građani drugog reda i bez svog identiteta, pomireni s tim što su nas političari dotukli, čekamo izbore pa ćemo vidjeti koga od trkača će instalirati na mjesto gradonačelnika u gradonačelničku fotelju na namještenim izborima.

Zagreb, 10.4.2021.
Nives Puhalo
🎩🎻🎩