Razbij, razbij pred izbore

Evo u Vijestima Nove TV su pokazali kako su počeli razbijati i preuređivati onaj plac u Metkoviću koji sam spomenula u svojim prijašnjim tekstovima koji im je tamo bio zaista neuredan

Hm, da možda sebi pripišem tu zaslugu, jer sam javno skrenula pažnju na taj mali plac kad sam prozvala Troskota da bi on razbijao naš Trešnjevački plac umjesto da se sređuje metkovski? Eto. I ljudi krenuli preuređivati svoj metkovski.

Pa evo zato ćemo malo ovog puta pohvaliti Božu Petrova a i evo malo i metkovskog gradonačelnika Dalibora Milana. Ne razbijaju sad oni tamo u Metkoviću samo svoj plac, već preturaju i kozmetički vršljaju i po okolnim ulicama, mada Metkovci kažu da su se to sjetili tek sada pred izbore, ali da radnih mjesta tamo i dalje nema. Inače gospodin Milan je obećavao onoj jednoj, plavoj gospođi da će malo urediti onu kozju stazu, pa ga ja također ovim putem na to podsjećam. Eh da, što se tiče radnih mjesta tamo je sa zapošljavanjem teško i nema posla i tamo također vlada opća bežanija prema bijelom svijetu trbuhom za kruhom u vidu igre koja se zove Kud koji, mili moji.

I dok se Metkovci iseljavaju tamo se doseljavaju Kinezi od milja zvani Đapanezi i otvaraju svoje restorane i tako zaključuju u Vijestima Nove TV da mi svi koji ćemo i dalje dolaziti tamo da ćemo umjesto neretvanskih jegulja tamo jesti pekinšku patku. Ali evo nešto se tamo ipak događa. A rade i bolnicu.

Ipak evo i još jednog plusa Boži Petrovu i Daliboru Milanu. Nadam se da će se ipak nešto u Metkoviću ali i u cijeloj Hrvatskoj okrenuti na malo bolje i da će nas sve skinuti s ovog jadnog, gospodarskog respiratora, pa da ćemo malo i prodisati. Da ne završim ovaj svoj tekst u potpunom beznađu i mraku, reći ću da nakon mraka dolazi ipak i malo svjetlosti ne one od vlaka koju vidimo u tunelu, već ipak one renesansne svjetlosti.

A valjda će se i nama Hrvatima smilovati dragi Bog, a našim političarima ipak malo prosvijetliti pamet.

Zagreb, 10.4.2021.
Nives Puhalo
🎩🎻🎩