Skip to content

Chasing Nord – I Feel You

Chasing Nord vs. Depeche Mode

Ivana Tolić

Nakon što su krajem 2020. objavili moćni singl “Sonic Heart”, Chasing Nord novim glazbenim uratkom “I Feel You” još jednom demonstriraju glazbenu i žanrovsku zaigranost u svojem progresivnom rock izričaju. Nakon spontane odluke da obrade jedne od najvećih, electro pop velikane Depeche Mode, Chasing Nord odlučno provlače gitarski rif kroz cijelu pjesmu te ju hipnotičkim melodijama i harmama šalju u jednu novu dimenziju, kako u zvuku tako i u vizualnom kontekstu.

Unatoč koroni, spot za “I Feel You” sniman je izvan zemlje, i to u Beču, a u spotu je briljirala sve poznatija mlada austrijska glumica i model Camilla Lengauer. Camilla se, isključivo za potrebe spota, postarala nekih 30 do 40 godina, te se do kraja spota uspješno vratila u prvobitno stanje. Ništa čudno ako znamo da su redateljsku palicu i kreativni dio na sebe preuzeli Ira Tomić i John Kardum, dvojac koji je u više navrata surađivao s bendom, a ovim artističkim igrano-animiranim spotom na granici jave i sna definitivno su tu suradnju uspješno podigli za još jednu stepenicu.

Bend ovom interpretacijom želi izraziti maksimalno poštovanje prema djelu Depeche Modea i njihovom utjecaju na sam bend. Nakon što su je godinama razvijali kroz nastupe uživo, Chasing Nord dostavljaju nam “I Feel You” dostojnu dijeljenja sa svijetom.

https://youtu.be/UP6o5Rl9_7g

Izvođač: Chasing Nord
Tekst: Martin Gore
Glazbeni inženjeri: Matej Zec, G.I.S. i Matko Margan, Studio Maraton
Mix inženjer: Asher Z. Ally
Mastering inženjer: Ermin Hamidović, Systematic Productions
Video: Ira & JohnVizual: Ivo Matić
Izdavač: Geenger Records
Datum izdavanja: 9. travanj 2021.