Skip to content

Gust snijeg i jak vjetar na riječkom području

Loše vrijeme nastavit će se i početkom idućeg tjedna, kada se prema dugoročnim prognozama, opet očekuju obilnije oborine, ali ne i ovakve zimske prilike

Stigla je najavljena nagla promjena vremena – u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj već je rano jutros počeo padati snijeg, koji bi se do kraja dana trebao proširiti i na ostatak zemlje, prije svega gorske predjele. U nekim gradovima, primjerice Karlovcu, bilo je i tuče, praćene jakim vjetrom.

“Nakon snijega, kiše, jakog vjetra i osjetnog pada temperature u utorak, u danima koji slijede vrijeme će se postupno stabilizirati, a još u srijedu i četvrtak mjestimice može biti slabih oborina. Jutra će biti hladna, ponegdje uz mraz, i temperaturne “minuse” čak i ponegdje uz more, a dnevna temperatura postupno će rasti, osobito od petka uz jačanje jugozapadnjaka i juga, krajem tjedna raste vjerojatnost za oborinu.”, piše HRT.

Nažalost, loše vrijeme nastavit će se i početkom idućeg tjedna, kada se, prema dugoročnim prognozama, opet očekuju obilnije oborine, ali ne i ovakve zimske prilike kakvima svjedočimo danas.

Gust snijeg i jak vjetar na riječkom području uzrokuje poteškoće u prometu. VIDEO: Goran Kovačić/PIXSELL

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uz kišu povremeno pada i snijeg, upozoravaju u utorak iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju da ne kreću na put bez zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije pa HAK korisnike moli za strpljenje. upozoravaju i na mogućnost odrona te vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Snijeg u Labinu

Zbog prometnih nesreća HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A1 između čvora Jastrebarsko i odmorišta Draganić u smjeru mora gdje je vozilo na pretjecajnom traku te na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Krapine.

U prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. novilist

Od ranih jutarnjih sati u Karlovcu je padao gusti snijeg