Skip to content

Djevojčica sa šibicama

Javili su svi mediji da je malena curica koju su pretukli njezini roditelji preminula. Preminula je danas na Uskrs

U svim crkvama slavi se Uskrs. Te malene djevojčice više nema. Udarci koje je primila od svoje vlastite majke su joj presudili. Aldrović i njegovo ministarstvo nisu vršili kontrole nad službama. Što oni zapravo rade?

Branko Medunić ostaje i dalje raditi u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški ne kao ravnatelj, već kao socijalni radnik. Socijalna radnica koja je pratila taj slučaj bila je aljkava i o njoj ništa ne govore. I za nju treba postaviti pitanje njezine odgovornosti. Zašto ministarstvo socijalne skrbi ne kontrolira rad socijalnih službi? Zašto ministarstvo socijalne skrbi postavlja ovako nesposobne ljude na ovako odgovorne funkcije? Branko Medunić treba dobiti otkaz kao i socijalna radnica koja je vodila ovaj slučaj. Neka bude sram i novoizabranu ravnateljicu Mariju Jugović koja se je jučer onako smijala ispred kamera Nove TV.

Ministar Aladrović bi sad trebao podnijeti ostavku. Majci djevojčice prijeti kazna tek od tri do petnaest godina zatvora, a ocu samo od jedne do osam godina zatvora. Ovo je za doživotnu robiju. Sad svi samo pričaju i samo se iščuđavaju. Netko ne može imati svoju djecu, a netko ovako zlostavlja svoju vlastitu. Ti koja si ubila svoju djevojčicu kako se sada osjećaš kad znaš da tvog djeteta više nema? Vi iz socijalne službe koji ste dijete iz udomiteljske obitelji vratili ubojicama možete li sada i dalje mirno jesti jaja i šunku ovog Uskrsa?

Sad se ne javljaju ni Plenković ni Milanović. Institucije koje ne rade svoj posao sad tek samo hladnokrvno pričaju u kamere zajedno s Marijom Jugović koja samo priča kako moraju puno raditi. Javio se i Tomo Medved koji ništa ne zna i koji ništa ne razumije i samo bez veze sad priča u vjetar. Prije dvije godine je onaj čovjek bacio svoju djecu preko balkona. Kad je umro Milan Bandić koji je bio pod optužnicama je proglašen u Hrvatskoj dan žalosti. Hoće li se proglasiti dan žalosti za ovu tragično preminulu djevojčicu? Uskrs je a neki bezbrižno jedu šunku i jaja. Neki koji nemaju djecu i dobri su ljudi muče se i godinama se bakću s papirologijom oko usvojenja ali zakon je u Hrvatskoj takav da se djeca po zakonu vraćaju majci i ocu zlostavljačima i ubojicama. Nesretna djevojčica je preminula na sam Uskrs. Djevojčica sa šibicama je preminula na sam Božić.

Ovo je hrvatska priča o djevojčici sa šibicama koja nije imala sreće. Ispred Klaićeve bolnice građani ostavljaju plišane medvjediće i svjećice koje gore za ovu malenu djevojčicu. Uskrs je.

Zagreb, 4.4.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩

Priopćenje Klinike za dječje bolesti Zagreb

Preminula je dvoipolgodišnja djevojčica koja se od srijede borila za život u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, gdje je primljena s teškim ozljedama

Ravnatelj Klinike doktor Goran Roić priopćio je da se to dogodilo unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i iznimnim naporima intenzivističkog tima

U cijelosti prenosimo priopćenje Klinike za dječje bolesti Zagreb:

  • S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu sa tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je, nažalost, potvrđeno. Počivala u miru, navodi se u priopćenju ravnatelja KDBZ-a Gorana Roića.

Zbog smrti djevojčice, mijenjat će se i kvalifikacija kaznenog djela ozljeđivanja u kazneno djelo teškog ubojstva. Ako Županijsko državno odvjetništvo dobije informacije o mogućim nepravilnostima u sustavu, moguće je da se istraga proširi i na institucije.

  • S obzirom na novonastalu okolnost, doći će i do izmjene kvalifikacija kaznenog djela koje se osumnjičenoj ženskoj osobi stavlja na teret, tako da će u odnosu na nju istraga sada se voditi u odnosu na kazneno djelo iz člana 120. Kaznenog zakona, a to je kazneno djelo teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti, izjavila je županijska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu Mirela Šmital.

Kaznenim zakonom za to kazneno djelo predviđeno je od 3 do 15 godina zatvora.

Hoće li se raditi izvidi i za odgovornost u sustavu, Šmital odgovara da ako dobiju informacije da postoje nepravilnosti mogu proširiti i u tom pogledu. Autor: HRT