I to pred Uskrs

Roditelji iz Nove Gradiške su na mrtvo ime premlatili djevojčicu od dvije i pol godine i to pred Uskrs. Iz lokalnog centra za socijalnu skrb tamo iz Nove Gradiške za N1 televiziju je dao izjavu ravnatelj Branko Medunić i rekao da si je djevojčica sama zadala takve ozljede i branio svoju djelatnicu, neku od socijalnih radnica koja je vodila taj slučaj

Nives Puhalo

Ravnatelj Branko Medunić je još u studenom prošle godine vratio problematičnim roditeljima tu djevojčicu koja im je bila oduzeta, jer je otac Danijel koji je djevojčicu premlatio pred dvije godine već osuđivan zbog nasilja u obitelji, naime, vršio je nasilje nad svojom majkom. Hoće li ovog također problematičnog i nesposobnog ravnatelja centra za socijalnu skrb iz Nove gradiške razriješiti dužnosti ravnatelja, ali hoće li snositi neke sankcije i socijalna radnica koja je vodila taj slučaj? Taj lokalni centar je znao da je ta obitelj problematična, a policiji je ovaj slučaj također bio poznat već od prije i svi su znali da je ta obitelj problematična ali su od tog slučaja okretali glavu. Liječnici u Novoj Gradiški su tek tamo vidjeli da je djevojčica zanemarivana, da ima ogrebotine po rukama i da ima svrab, a kako je imala vrlo teške ozljede prebačena je u Zagreb u Klaićevu bolnicu gdje joj se bore za život.

Ministar rada i socijalne skrbi Josip Aladrović o tom slučaju nije imao pojma i tek je iz medija saznao što se dogodilo pa je onda uputio inspekcijski nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Inače, ovakav propust se već dogodio kad je Murganićka bila ministrica i kad je onaj čovjek bacio svoju djecu sa balkona i onda su tražili od nje ostavku pa ju je dala.

Zbog ovog i ministar Aladrović treba pod hitno dati ostavku jer i taj pojma nema kako se radi odnosno ne radi po centrima za socijalnu skrb. Inače, tom djetetu je smrskana glava, a centri za socijalnu skrb i dalje ništa ne rade.

Zagreb, 2.4.2021.

Ministar ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović komentirao je slučaj pretučene djevojčice te rekao da će “stručnjaci utvrditi je li sve bilo prema pravilima struke”. VIDEO:Željko Lukunić/PIXSELL