U prostoru tame – Mladen Žunjić

Zagrebački slikar Mladen Žunjić u novom ciklusu pokazao je vrlo osebujan i intrigantan prikaz svojih novih radova naziva U prostoru tame

Suvremeni likovni umjetnik Mladen Žunjić, poznat je široj javnosti kao slikar apstrakcija velikih formata na platnu, u tehnici ulja i akrila. Ovog puta slikarskoj publici i ljubiteljima umjetnosti Žunjić prikazuje nešto potpuno novo. Da, apstrakcije su prisutne i u ovom ciklusu, ali u potpuno drugom obliku.

Na tamnoj, skoro crnoj podlozi nebeskog svoda, prošaranim dalekim zvijezdama Universuma, Žunjić iscrtava apstraktne motive potpuno nestvarnih oblika.

Tankim linijama, u svega dvije, tri boje slikar gradi, iscrtava svoje zamišljene oblike i smješta ih u daleka prostranstva nebeskih dubina, stvarajući doživljaj treće dimenzije.

Naravno, ovaj ciklus nije rađen na platnu. To je kompjutersko, digitalno iscrtavanje vođeno slikarevom rukom, nadahnuto apstraktnim duhom umjetnika.

Ipak, ciklus U prostoru tame biti će prenesen i u materijalni oblik. Digitalnim prijenosom te grafičkom metodom sitotiska biti će odštampana limitirana edicija autora.

Maark Gordon

aa

Patrik sretno stigao u Rijeku

Patrik sretno stigao u Rijeku

Akademija Art24/06/2021

Samo kratka informacija, zagrebački maturant Patrik Radotić nakon što je četiri dana pješačio od Zagreba do Rijeke danas je uspješno…