Skip to content

Tko je Jelena Pavičić Vukičević, žena koja će voditi Zagreb

Jelena Pavičić Vukičević vodit će grad Zagreb do lokalnih izbora u svibnju. Također, pred njom kao potpredsjednicom je i vođenje stranke Bandić Milan 365 koja treba predstaviti novog kandidata za gradolnačelnika

Kako javlja 24 sata, za razliku od Olivere Majić koja nije njegov bliski krug ljudi i tek je nakon prošlih izbora izabrana za dogradonačelnicu, Pavičić Vukičević je suradnica od početaka njegove karijere. I kako je potvrđeno u Stranci rada i solidarnosti, ona će preuzeti funkciju do izbora sredinom svibnja.

Nakon izlaska iz SDP-a, ona je otišla s Bandićem i kada je pritvoren ostala je na njegovoj strani, organizirala je i prosvjede podrške. Bila je i predsjednica kluba Bandićevih zastupnika u Skupštini. U svom odnosu kroz godine je imala i razmimoilaženja s gradonačelnikom, ali nikada to nije javno iznosila Pavičić Vukičević je ovaj mandat provela prilično u sjeni i nije bila toliko aktivna kao nekada.

Kako je doznao 24 sata, ona se planirala povući iz politike i više se ne kandidirati na izborima. Ali nakon smrti Milana Bandića, sada će morati voditi Zagreb do izbora u čemu već ima dugogodišnje iskustvo. Kako je i potpredsjednica stranke, morat će pripremiti stranku za izbore i dogovoriti kandidata za izbore.

Protiv Milana Bandića podneseno 250 kaznenih prijava, a uhićen je 2019. zbog afere Agram, a imao je još jedan sudski postupak, aferu Štandove, u kojem se teretio za pogodovanje udruzi U ime obitelji.

See also  Božinović o Mamićevim optužbama za korupciju: Sva saznanja treba podijeliti s institucijama