Psihološki triler koji otkriva tamne strane ljudskog uma

Lucinda Berry: Savršeno dijete

Lucinda Berry bivša je klinička psihologinja koja se bavila dječjim traumama. To joj iskustvo sada pomaže u pisanju knjiga kojima čitatelje vodi kroz tamne strane ljudske psihe. Autorica je u karijeri napisala šest psiholoških trilera koji su tjednima bili na listama bestselera Washington Posta, New York Timesa i Sunday Timesa i prodali se u milijunskim nakladama.

Savršeno dijete napeta je i jezovita priča o mladom bračnom paru koji očajnički želi dijete i o uznemirujućim posljedicama koje donosi ostvarenje te želje. Ovaj roman punih godinu dana čvrsto je držao svoju poziciju među 10 najpopularnijih naslova na renomiranim svjetskim listama. Amazon Charts and Washington Post samo su neke od lista koji su „Savršeno dijete“ proglasili knjigom godine. Uznemirujuća priča, tragična sudbina i nepredvidiva radnja oduševit će sve ljubitelje psiholoških trilera. „Savršeno dijete“ prvi je roman ove autorice objavljen na hrvatskom jeziku u prijevodu Igora Rendića.

I publika i kritika tvrdi da je „Savršeno dijete“ primamljivo i zadivljujuće štivo od početka do kraja, jer je to mračno, duboko i opasno zarazno.

RADNJA:

Christopher i Hannah sretno su oženjeni kirurg i medicinska sestra. Život im je savršen i nedostaje im samo dijete. Kad se u bolnici pojavi napuštena šestogodišnjakinja Janie, Christopher se odmah poveže s njom i uvjeri Hannu da ju posvoje. No Janie nije obično dijete i njezina oštećena psiha pokazat će se većim izazovom nego što su to očekivali. Njezini ispadi svakog su dana sve gori i sve više uznemirujući. Janie je duboko odana Christopheru, a sav svoj bijes usmjerava prema Hanni. U nemogućnosti povezati se s njom, Hannah je pod sve većim pritiskom, a Christopher odbija uvidjeti Janienu pravu narav. Hannah postaje svjesna da Janie manipulira Christopherom u pokušaju da ih razdvoji, unatoč njezinim pokušajima da se svi zbliže i postanu sretna obitelj. Janieno ponašanje postaje sve vehttps://youtu.be/LQUFolqrjy8ća prijetnja njihovu braku, a istina o njezinoj prošlosti mogla bi ih sve gurnuti preko ruba…

Marko Hadjur

aa

Ciklus akvarela Duška Šibla

Ciklus akvarela Duška Šibla

Akademija Art04/03/2021

Od živahnosti do bjesomučnosti, od skrivenih lica do maski, od sretnih do gotovo praznih, ispražnjenih lica, od jednostavne geste do…