Od silnih doktora znanosti do kanti za smeće

Ulicama grada danas kružim, onako pomalo i blejim. Lijep je i sunčan dan. Šetam tako malo svojom Trešnjevkom kad li nabasah tamo u blizini Parka Stara Trešnjevka malo dalje od MUP-a ma tamo gdje su prije održavane pressice Kriznog stožera, u jednoj od onih tamo trešnjevačkih uličica na uglu jedne zgrade, točnije na njezinoj fasadi, veliki reklamni plakat za buduću gradonačelnicu grada Zagreba, Vesnu Škare Ožbolt

Glavno da je ona sebi dala na tom plakatu ispred svog imena i prezimena da joj naštampaju dr.sc. Pa kad je ona postala doktor znanosti? Pa naši doktori znanosti samo niču kao gljive poslije kiše. I tako ja kao budala blejim u taj njezin plakat koji me je nekako s tim glupim sloganom na njemu podsjetio i na glupe slogane bivše nam pjevačice, ovaj hoću reći bivše nam predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Joj imali smo bivšu nam pedsjednicu, ipak sad ne bismo hvala imali još Vesnu Škare Ožbolt za gradonačelnicu, jer još uvijek se oporavljamo od bivše nam predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Kud nam se sad gura za gradonačelnicu ova Vesna Škare Ožbolt koja je podsjetimo prije bila na vlasti. Neka se ona radije drži svoje advokature, odvjetnici u Hrvatskoj uglavnom brane lopove i kriminalce i od toga jako dobro žive i imaju visoke plaće pa kud se još guraju u politiku da još više grabe. Te neke žene su se nešto previše razmahale, ove jedne viču da su im ugrožena ljudska prava, pa da ih štipaju, druge da imaju premalu plaću, a ove se guraju s ogromnim plaćama u politiku i onda imaju još veću plaću. Eh sad taj plakat od ove Vesne Škare Ožbolt zijeva na sve ove silne moguće kante za smeće, našlihtane po cijeloj ulici, na svakom koraku, pljus!

Foto: Nives Puhalo

Čovjek naleti na kantu za smeće, onda opet, pljus! Kante za smeće i okolo kanti razbacano smeće. I dok svi ti doktori znanosti namještaju svoje njuške po televiziji i svoje predizborne plakate po fasadama oronulih zgrada i oglašivačkim površinama u Zagrebu prolaznici pa svako malo najaše na ove kante za smeće. I tako mi građani grada Zagreba blejimo malo u ove njihove predizborne plakate za gradonačelnika na kojima su si neki ispred svojih imena i prezimena napisali da su doktori znanosti, a onda se opet divimo bogatstvu i raznolikosti svih mogućih kanti za smeće.

Ma blago nama svima, toliko se urla o odvajanju otpada a mi se i dalje gušimo u smeću. Ma lijepa naša propala i zamazana država Hrvatska.

Zagreb, 20.2.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩

Hoću majko hoću u gradsku čistoću – poslušajte dvije pjesme!