Misa zahvalnica za 30. obljetnicu HKLD-a

Hrvatsko katoličko liječničko društvo (HKLD) osnovano je 16. veljače 1991. godine kao vjerska organizacija u krilu Katoličke crkve, a registrirana kao udruga u Registar udruga pri Ministarstvu pravosuđa RH. HKLD okuplja doktore medicine, doktore dentalne medicine, magistre farmacije, magistre medicinske biokemije i druge visokoobrazovane djelatnike u zdravstvu radi promicanja kršćanskih načela u području zdravstva, u zaštiti zdravlja naroda i čuvanju ljudskoga života od začeća do prirodne smrti. Ova načela njegovi članovi žele svjedočiti osobnim životom i stručnim djelovanjem pa se stoga stavljaju pod nebesku zaštitu Blažene Djevice Marije, koja se štuje kao Zdravlje bolesnih, i zagovor svetog Luke Evanđelista, zaštitnika liječnika (Statut HKLD, čl. 2). 

Zbog nemogućnosti održavanja svečane proslave uslijed epidemiološke situacije u zemlji i svijetu, naši duhovnici se dana 16. veljače 2021. godine u 16 sati u Dvorani o. Ante Gabrića, istoj onoj u kojoj je održana Osnivačka skupština Društva, predvoditi misu zahvalnicu za prvih 30 godina HKLD-a na kojoj će nazočiti samo dužnosnici Društva, u prvom redu osnivači i utemeljitelji HKLD-a.

Ostali članovi HKLD-a moći će pratiti direktan prijenos mise preko interneta za što će biti otvorena poveznica na web stranici našega Društva (www.hkld.hr).

Više o obilježavanju možete naći na: http://www.hkld.hr/11-vijesti/912-obiljezavanje-30-obljetnice-hkld-a

Doc. dr. sc. prim. Rok Čivljak, dr. med.
predsjednik HKLD-a