Skip to content

A fućkaj ga

I ovog puta ću se osvrnuti na Aleksandra Stankovića i njegovu emisiju Nedjeljom u dva. Gost mu je Davor Rostuhar, putopisac i fotograf

Taj Rostuhar je izdao knjigu o ljubavi i u njoj pokušao objasniti što je ljubav iz priča sto dvadeset ljubavnih parova iz cijelog svijeta koje su on i njegova supruga Anđela upoznali dok su putovali po cijelome svijetu. Taj cijeli projekt ih je stajao oko dva milijuna kuna ali nije spomenuo koliko je još koštalo i to njihovo putovanje oko cijelog svijeta i jesu li to platili iz svog vlastitog džepa ili ih je netko financirao. Stankovićev gost frflja dok brzo govori pa ga se jedva razumije ali inače je simpa. Tema o ljubavi mi je malo i stereotipna. Primjećujem kako Rostuhar ima puno love dok može ovako putovati po cijelom svijetu. Govori kako su njega i njegovu suprugu ugostili mnogi supružnici iz različitih dijelova svijeta Indije, Iraka, Irana, Amerike, Japana.

Rostuhar ovdje u knjizi daje uvid baš u muško ženske ljubavne odnose ali i u LGBT i gay bračne odnose. Mladi gospodin Rostuhar je neka vrsta avanturista kojem je čini mi se moto: “Lako ćemo i dobro ćemo”. – Sve je naravno lako kad imaš puno novaca, kad se poput njega nazivaš slobodnim letačem i kad imaš puno love za putovanja. Kod takvih putopisaca i takvih avanturista nikad na kraju ne saznamo od kud im lova i tko ih financira. Ima li ovaj putopisac izdavača? Vjerojatno ima. Hrabro je putovati ali kad imaš love možeš sve. Tko stoji iza ovog mladog putopisca i tko mu daje mogućnost ovakve samopromocije? Za ovakvu vrstu samopromocije moraš imati neku vrlo dobru vezu da dođeš na HRT i da završiš kod Stankovića u Nedjeljom u dva. Moram priznati da mi je Rostuhar baš zanimljiv frajer prema kojem je Stanković bio vrlo pristojan, nije bio drzak kakav je bio prema prošlonedjeljnoj svojoj gošći.

Slikovni rezultat za love money caricature gif
Pinterest

Ah, što je zapravo ljubav? Evo kaže Stanković da je za potrebe ove emisije nazvao i predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića i pitao ih što je ljubav ali rekli su mu da se u ovu temu ne bi šteli mešati pa je Stanković dodao da ih je valjda bilo malo i sram odgovoriti na pitanje što je ljubav. A možda se slažu s mojom konstatacijom da je ljubav ništa. Ljubav između muškarca i žene po meni ne postoji tu je samo važan interes. Čak su i neki parovi rekli Rostuharu da za ulazak u brak nije potrebna zaljubljenost. Izbor je sve veći i veći kažu mu neki parovi iz Indije gdje je većina ugovorenih brakova. Kažu mu da ljubav dolazi kasnije. Mislim da ljubav ako dođe dođe odmah i dogodi se na prvi pogled, ako se ne dogodi na prvi pogled neće se dogoditi na drugi ili treći, neće se dogoditi za tjedan ili dva ili za dvije ili tri godine, ako se nisi zaljubio odmah nećeš se zaljubiti nikada.

Rijetko je da se dvoje ljudi iskreno zaljubi. Češće je da se jedan zaljubi a drugi uopće ne. Evo primjera, zaljubiš se u frajera koji je pola Metkovac a pola Dalmatinac i sad recimo taj ima bračku mater, ćaću Metkovca i dvije sestre i sad prvo se moraš svidjeti njegovoj materi, pa onda sestrama, ćaća te možda i prihvati ali i to sumnjam i na kraju se onda pokušaš svidjeti tom frajeru u kojeg si se zablejala. Ali bit će onako kako mu kaže mater. Ako mater kaže: “More”. – Onda “more” ali ako kaže “ne more” a onda ga fućkaj, miško. Tako da to ne vrijedi ni truda ni vremena. Smiješne su mi te ljubavne fore i teme.

Rostuhar je simpa i grgolji o ljubavi ali evo slušam te njegove fore. Inače tema mi je zanimljiva iz sociološkog aspekta. Uvijek sam više za neki dobar politički fight ali evo danas je ovo dobar odmak od politike. A fućkaj ga, sad, iako nisam neka romantična djeva sad slušam Stankovića i Rostuhara kako pričaju o ljubavi. Da me netko upita što bih radije pare ili ljubav. Prije bih mu odgovorila ljubav ali i ja sam se dosta promijenila i sad ću odgovoriti ma naravno samo pare.

Ne vjerujem u ljubav. A kaj ćeš. Fućkaj ga.

Zagreb, 7.2.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩