I Borrell želi Sputnik V u EU

Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku u petak je podržao upotrebu ruskog cjepiva Sputnjik V čija učinkovitost, prema podacima međunarodno priznate studije, iznosi 91,6%

Tijekom posjeta Moskvi, Josep Borrell čestitao je Rusiji na medicinskom postignuću te je kazao da se nada da će Europska agencija za lijekove (EMA) odobriti primjenu cjepiva u EU.

Slikovni rezultat za vaccine sputnik v
izvor foto: rte.ie

“Kao što znate, suočeni smo s nedostatkom cjepiva te bi nam dodatan proizvođač dobro došao”, rekao je europski političar na zajedničkoj konferenciji za novinare s ruskim šefom diplomacije Sergejom Lavrovom.

Rezultati kliničkih ispitivanja ruskog Nacionalnog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju dobili su ovaj tjedan potvrdu objavom u prestižnom medicinskom časopisu Lance.

Borrell je kazao da se radi o “odličnim vijestima za cijelo čovječanstvo”.

Europska komisija je u ime država članica potpisala šest ugovora s proizvođačima cjepiva koji jamče isporuku 2,3 milijarde doza. Sputnjik V nije jedno od njih. Prema EMA-i, proizvođači još nisu predali zahtjev za tržišnom autorizacijom.

Mađarska je jedina u EU koja drugačije razmišlja i samoinicijativno je odobrila primjenu ruskog cjepiva, javlja Hina.

aa

Sjećate se boksača koji pjeva?

Sjećate se boksača koji pjeva?

Akademija Art14/06/2021

Snimio je sjajnu pjesmu s jednom od naših najboljih klapa Dorijan Elezović Valerio Ricchiuto mladi je istarski glazbenik koji je nedavno…