Skip to content

Preminula “Selma ne naginji se kroz prozor”

Selma Borić, žena koja je opjevana u pjesmi Bijelog dugmeta, preminula je u 92. godini. Vijest o njezinoj smrti na Facebooku je objavio Željko Bebek, koji je objavio fotografiju sa Selmom s proslave njenog 90. rođendana u kolovozu 2019. godine, javlja televizija N1

“Putuj, Selma. Počivaj u miru Božjem”, napisao je Bebek.

Selma Borić više je puta govorila o svom prijateljstvu s Vladom Dijakom, koji je autor kultnih stihova pjesme koju je komponirao Goran Bregović.

“Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: ‘Selma, ne naginji se kroz prozor’”, ispričala je Selma kad je prije nekoliko godina gostovala u HRT-ovoj emisiji Osmi kat.

Tom prilikom je priznala da ovu pjesmu jako voli, ali da joj u početku nitko nije vjerovao da je pjesma posvećena njoj. Vlado nikad nije Selmi priznao da je zaljubljen u nju, već je za njom patio četiri godine.

“On se nikad nije izjasnio, samo me je gledao”, rekla je Selma tom prilikom, slegnuvši ramenima.

Selma je rođena u Zenici, a do smrti je živjela u Zagrebu.