Skip to content

Noć muzeja – MAS

Dana 29. siječnja 2021. godine održava se šesnaesta po redu, virtualna Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Muzej antičkog stakla u Zadru poziva pozvati vas da se pridružite u virtualnom svijetu i pogledate dvije nove (virtualne) izložbe koje su pripremili u sklopu programa za 16. Digitalnu Noć muzeja

Virtualna izložba “11 Noći u Muzeju” je treća i završna iz tzv. COVID ciklusa virtualnih izložbi pod nazivom Iz dokumentacijskih fondova MAS-a, koje priprema Odjel za dokumentaciju i autorica izložbi: Jadranka Belevski, viši kustos dokumentarist. Izložba obuhvaća 11 održanih programa za Noć muzeja u Muzeju antičkog stakla u Zadru od 2010. do 2020. godine.

Izložbu možete pogledati putem linka – http://www.mas-zadar.hr/virtualna-izlozba-11-noci-u-muzeju/

Druga virtualna izložba „Drevne društvene igre na ploči“ projekt je viših kustosa muzeja Anamarije Eterović Borzić i Berislava Štefanca, koji kroz odabrane predmete iz muzejskog fundusa evociraju svijet drevnih društvenih igara. Tako se kroz izložbu, sadržajno podijeljenu u više tematskih cjelina popraćenih bogatim edukativnim materijalom, predstavljaju igre starih Sumerana, Egipćana, Grka ili pak Rimljana. Namijenjena je svim dobnim skupinama, djeci i odraslima, kao i svim ljubiteljima društvenih igara na ploči. 

Izložbu možete pogledati putem linka –   http://www.mas-zadar.hr/virtualna-izlozba-drustvene-igre-na-ploci/

Uz izložbe tu su i dvije video projekcije.

Projekcija filma „Latrunkuli – rimska društvena igra na ploči“

Projekcija filma „Eksperimentalna arheologija u MAS-u“

I bogata lutrija koja već sad ima preko 30 tisuća pregleda. https://www.facebook.com/mas.zadar  

Fabija Franulović

29. siječnja 2021. godine održava se šesnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.