Sramotno prepucavanje i prosjaci

Jučer je na Otvorenom kod gospodina Mislava Togonala vladao pravi rusvaj. Danas u Večernjem listu opisali su što je tamo tko sve govorio i kome. Pitam se jesu li ti dijalozi u Otvorenom namješteni? I dobiju li ti političari koje pozivaju u Otvoreno koju kintu za promociju tih svojih gluposti a mi to svi gledamo?
Rich and poor men comparison on balance scale. Premium Vector
freepik

Mislim da bi nama svima koji to gledamo na televiziji trebali platiti neku kintu. Ne znam ni ja sama zašto mi neki to gledamo ali tek toliko da budemo informirani o ovom cirkusu u državi i da vidimo koliko se ti svi političari mogu još dodatno srozati.

Ludi Željko Kerum podržava korupciju i govori kako HDZ-ovca Žarka Tušeka nije Šimunić smio snimiti. Grmoja se nije složio s njim i postavio mu je pitanje kako bi se onda dokazala korupcija da ga Viktor Šimunić nije tužio. I postavio mu je pitanje da kakve se onda poruke šalju ostalim građanima pa da onda ni drugi neće htjeti prijaviti korupciju.

S druge strane su se prepucavali HDZ-ovac Josip Borić i Zlatko Hasanbegović i zamjerali jedan drugome tko je od njih dvojice ostao “čovjek za sva vremena” u svojoj stranci a tko je stranku napuštao i tako mijenjao stranačke kapute.

Hajdašu Dončiću je to bilo zanimljivo gledati pa je cinično od voditelja Mislava Togonala zatražio kokice. Kerum je i dalje lajao nad Grmojom i rekao mu da se Grmoja uvalio u politiku samo iz osobnog interesa i da nikome nije pomogao ni platio barem gulaš. Eh Kerume, Kerume, ti isto zaboravljaš da si i ti među svima njima koji su se uvalili u politiku radi isključivo svoje koristi.

I dok su se oni jučer svi prepucavali u studiju na HRT1 u emisiji Otvoreno evo ja se danas kao i svakog jutra vozim u tramvaju broj 12 koji kreće sa zagrebačke Remize. Jako je rano. Šest je sati u jutro. Vozim se na posao i preko puta mene sjede dvije stare prosjakinje s velikim vrećama boca i spavaju. Kerume, nije dovoljno nekome platiti gulaš, taj prosjak ne živi samo od jednog gulaša, taj čovjek mora negdje živjeti, plaćati režije, jesti, oprati se, spavati. Evo dođi i ti iz Splita i s Milanom Bandićem riješi ovaj problem prosjaka u Splitu, Zagrebu i u svim hrvatskim gradovima. Pogledaj ove dvije stare prosjakinje u tramvaju.Te prosjakinje na sebi imaju stare, zimske kapute i spavaju. Griju se u tramvajima. Skoro pa svakodnevno ih viđam u dvanaestici ranim jutrima. Nikome od političara nije žao hrvatskih prosjakinja i prosjaka. Zašto se u Hrvatskoj ne sagrade stacionari za prosjake?

Luxury house and slum, gap between poverty and richness. Premium Vector
freepik

Obranit će Plenković svog zagorskog kumeka HDZ-ovca Žarka Tušeka. Je, neg kak. To su politički Gruntovčani. Tušeka buju sklonili i kumek bu i dalje bežal tam po svom Zagorju i bu kral i trgoval pozicijama. Bu pozival u svoju klet i tam buju se svi HDZ-ovci još dobro nalokali onog zagorskog bućkuriša, tuduma, je neg kak. I onda buju se takvi naroljani dogovarali oko pozicija. A prosjaci koji se voze u zagrebačkim tramvajima i dalje će biti prepušteni sami sebi i govorit će o propasti ovog hrvatskog društva.

Prosjaci su prikaz naših hrvatskih političara i vladajućih i oporbe. Prosjaci su tihi, moralni vrisak ove propale države Hrvatske.

Zagreb, 28.1.2021.
Nives Puhalo
🎩🎻🎩

aa

Dragutin Trumbetaš – kroničar marginaliziranih glasova

Dragutin Trumbetaš – kroničar marginaliziranih glasova

Akademija Art24/09/2021

Dragutin Trumbetaš neprestano je upozoravao na društvenu nepravdu, potlačenost radnika u imigraciji te loše životne uvjete marginaliziranih društvenih skupina. Na…