Što kad invalidna osoba vrši mobbing?

I dalje je strašna hajka i svi su stali uz pokret I mene isto. Imam sad primjer koji je istinit. Po zakonu sve podružnice i firme moraju zaposliti invalidne osobe

Nives Puhalo

U nekim firmama neke invalidne osobe vrše mobbing i psihički i verbalno zlostavljaju neke zaposlenike. Te invalide koji verbalno zlostavljaju neke zaposlenike svi zaštićuju, a zaštićuju ih čak i zaposlenici koje te invalidne osobe verbalno zlostavljaju i ne žele ih prijaviti.

Kao prvo invalidne osobe su zaštićene zakonom i zato onda u Hrvatskoj takve invalidne osobe u firmama rade što hoće i svoj invaliditet dobro debelo iskorištavaju. Zaposlenik kojeg takva invalidna osoba zlostavlja neće prijaviti invalida jer takvog invalida štiti zakon i poslodavac i svi zaposlenici će stati na stranu invalidne osobe a ne na stranu žrtve koja trpi mobbing od zlostavljača invalida.

Barking Bull Terrier GIF by Jimmy the Bull
giphy

Po tom pitanju sam čak postavila pitanje jednom saborskom zastupniku iz oporbe što kad invalidna osoba u firmi vrši mobbing nad nekim od zaposlenika i taj saborski zastupnik iz oporbe mi nije znao odgovoriti na to pitanje, petljao je i onda mi na kraju rekao da to pitanje postavim nekom od gradskih zastupnika i Gradu. A što je najbolje invalidne osobe u firme guraju ovi iz Grada. Inače invalidne osobe bi trebale raditi u Diosu sa stručnim osobljem. Jedino ne znam posluje li Dios i dalje ili su ga HDZ i SDP uništili.

A da sad ponovno postavim pitanje oko invalida koji u firmama mobbingiraju neke zaposlenike tom istom saborskom zastupniku iz oporbe opet bi petljao, a što je najtragičnije uopće se ne bi ni sjetio da sam mu to pitanje već prije postavila. I dok Srbiju i Hrvatsku trese huškački pokret I mene isto neke invalidne osobe bez bilo kakvih sankcija i dalje sjede u nekim hrvatskim podružnicama i firmama i dalje psihički i verbalno zlostavljaju djelatnike. Što je najbolje kad se dođe s takvom jednom cijelom, dokumentiranom papirologijom o mobbingu nekim odvjetnicima i to naravno za radne odnose oni se samo hvataju za glavu, klimaju i uzdišu a onda kažu: “Znate, moram Vam reći da je bolje da se ne upuštate u to, jer ćete već odmah na početku izgubiti spor. Ako tužite bit će Vam u firmi još gore”. – A jedna odvjetnica kad joj se obratila žrtva mobbinga moleći je za savjet ta odvjetnica joj je odgovorila: “Nemojte ih tužiti, izgubit ćete spor, pa radije onda Vi dajte otkaz”. – Znači u Republici Hrvatskoj treba otkaz po našim odvjetnicima dati žrtva mobbinga a zlostavljača treba kazniti. Postavljam pitanje kad će se početi postavljati javno pitanja vezana za invalidne osobe koje su zakonom zaštićene kao lički medvjedi i koje u podružnicama i firmama mobbingiraju pojedine zaposlenike i kad će se napokon uvesti sankcije za sve zlostavljače pa tako i za invalidne osobe koji su zlostavljači i koje su zaposlene u hrvatskim podružnicama i firmama? O takvim stvarima se inače šuti. Ali mislim da šutnja ništa ne znači. Ovim putem se obraćam sada i svim žrtvama mobbinga, žrtvama mobbinga koje trpe od kolektiva, poslodavaca i da koje trpe psihičko i verbalno nasilje od invalidnih osoba koje su zlostavljači. Također neki koji su zaposleni u firmama ali i oni koji su bili zaposleni u firmama i sada su u svojim mirovinama ali dok su još radili u svojim firmama i oni su svi gledali kako nekog njihovog kolegu ili kolegicu mobbingira jedan ili više zlostavljača ali su svi šutjeli, okretali glavu od žrtve a ne od zlostavljača i govorili: “A to je tako”. – Inače neki od zlostavljača su vjernici kao i oni kolege koji su to sve gledali ali nitko od kolega nije stao uz žrtvu i ti koji nisu stali uz žrtvu su također vjernici ali žrtvi nisu pomogli.

Hrvatska probudi se. Ili budi i dalje gnjila, nepravedna i propala. I da počnite kažnjavati invalidne osobe koje su vrlo veliki mobberi i zlostavljači. I neka i invalidne osobe koje su zlostavljači napokon počnu snositi sankcije za mobbing jer mobbing je zločin.

Zagreb, 26.1.2021.
🎩🎻🎩

aa

Beč će grijati voda s 3 km dubine

Beč će grijati voda s 3 km dubine

Akademija Art27/11/2021

Kako bi opskrbu toplinskom energijom do 2040. potpuno dekarbonizirao, Grad Beč je u potrazi za dodatnim obnovljivim izvorima energije. Geološka…

Red human figure among many other people. employee search concept Premium Photo
freepik