Evo ovako slave naši kumeki

Gledam snimku na internetu i u Jutarnjem listu čitam kako medicinsko osoblje slavi odlazak jedne njihove medicinske sestre u mirovinu uz zvukove harmonike o koju harmonikašima zatiču novčanice, onako primitivno, zaostalo i balkanski u Covid krizi

Evo tako slave naši kumeki. S druge strane doktor Capak i doktorica Markotić govore nama svima ostalima da držimo socijalnu distancu i nosimo maske. A zdravstveno osoblje primitivno pjeva i pleše u kolu bez maski i to u Covid bolnici dok s druge strane Covid bolesnici krkljaju. Sad će ih svi braniti i njihov ravnatelj i doktor Capak i doktorica Markotić i Plenković.

Takva doza zaostalosti i primitivizma se može vidjeti jedino u našoj domaji. Kreten do kretena što u zdravstvenim organizacijama, što u hrvatskim firmama a što u Vladi i Saboru. Mediji otkrivaju a država zataškava. Hoće li organizatori ove turbo folk zaostale Covid zabave za ovaj kraval platiti novčanu kaznu ili će i to naši iz vrha opet zataškati kao i sve drugo?

Lijepa naša, zaostala, primitivna i propala država Hrvatska.

Zagreb, 23.1.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩

Pogledajte tulum osoblja u covid bolnici KB Dubrava

U covid bolnici u Dubravi održao se tulum na kojem se nisu poštivale epidemiološke mjere. Medicinske sestre i pomoćno osoblje slavili su početkom mjeseca, a sudionici nisu držali distancu niti nosili maske. Snimku tog tuluma objavio je RTL

Neki njihovi kolege smatraju da se takvo što nije smjelo dogoditi pa je jedna od medicinskih sestara iz KB Dubrava napisala otvoreno pismo u kojem je opisala što se sve na tom tulumu događalo. Dodala je i da očekuje sankcije za one koji su organizirali taj tulum te da ovakvi događaji bacaju loše svjetlo na sve ostale zdravstvene djelatnike. 

– U ovakvim situacijama me sram što sam medicinska sestra. U 20 godina staža ovo nisam doživjela. Nepoštivanje epidemioloških mjera, alkohol u potocima, tambure, pjesma i ples. I sve to u prostoru bolnice u režiji djelatnika. Ne znam tko je dozvolio bend u bolnici i je li za to znao, ali očekujem sankcije za aktere ovog događaja. Mislim da se ovime bacila ružna slika na ostale djelatnike koji svoj posao rade kako treba, cijela bolnica bruji o spornom tulumu, a vrijeme je i da se za to odgovara i spriječi u buduće. Borimo se protiv virusa, a sami ga širimo. Ljuta sam i razočarana, napisala je medicinska sestra iz covid bolnice.

RTL je o tom tulumu upitao i VD ravnatelja bolnice Ivicu Lukšića, koji je rekao da je iznenađen snimkom, no dodao da je potrebno najprije utvrditi činjenice i okolnosti, piše Jutarnji.hr.

Odabrala: Nives Puhalo