Biti ustrajan uz svetog Agustina i Joea Bidena

Prisegnuo je 46. američki predsjednik Joe Biden. Čeka ga velik posao, borba protiv terorizma, Covida, klimatskih promjena ali i velikih razjedinjenosti u narodu koje je ostavio Trump

Održao je vrlo pomirljiv govor i nadovezivao se i na neke misli svetog Augustina. Dosta su veliki izazovi ispred njega. I nekako mislim da obećava. Lady Gaga je otpjevala himnu, svečano i dostojanstveno. Nadam se da ju je gledala i naša Josipa Lisac i naučila kako se svečano izvodi himna i s puno poštovanja. Kamala Harris će vladati iz sjene. Ovaj dvojac Biden i Harris djeluju pitomo. Obrazovani su ali uz srčanost imaju i blagost. Još jedna važna rečenica koju je izrekao Biden je da iako svatko ima različito mišljenje da svatko svakoga treba uvažavati a ne odmah drugome skakati za vrat. Nadam se da su to gledali i neki naši saborski zastupnici ali i neki naši koji su zaposleni u hrvatskim firmama.

Antonio Rodríguez (1636 – 1691) – Sveti Augustin

S Bidenom će biti zadovoljni i intelektualci i radnici. Biden će biti predsjednik sviju. Inače, bilo bi mi drago da i mi u Hrvatskoj jednom dobijemo takvog predsjednika ali to su samo snovi. I rado bih da Hrvatska recimo ima jednu premijerku koja bi podsjećala na Kamalu Harris.

Evo baš sam odlutala. Željela bih jednog takvog Bidena uz kojeg bi mladi ljudi ostajali u ovoj zemlji a ne bili nezadovoljni dok rade u firmama gdje sve odrade a kad odrade sve onda im u ured dođe neka primitivka i umjesto da pohvali mladog čovjeka koji je sve odradio ta primitivka ne pohvali njega, već pohvali ženu sa završenom samo osnovnom školom koja se je upravo vratila sa čik pauze i toj koja se vratila s pušenja kaže: “Joj, znaš ti si mozak u ovoj kancelariji. – A inače taj nazovi “mozak kancelarije” je cijelo vrijeme pušio dok je mladi čovjek sve odradio ali tog mladog čovjeka se nije pohvalilo. I eto Hrvatska je i zbog ovakvih stvari na samom svjetskom dnu. U jednom trenutku dok sam gledala elegantnu i ekstravagantnu Lady Gagu i osluškivala njezin glas dok je izvodila američku himnu a onda pozorno slušala prisegu Joea Bidena i ja sam se zamislila u jednom trenutku i pomislila da sam tamo u Americi i da sam zadovoljna i ispunjena s poslom koji radim.

A onda se ubrzo vratih u realnost i shvatih da sam i dalje u Hrvatskoj gdje više ni nemamo snova za bolje nam sutra. Ali evo televizija je moćan medij pa smo mi jadnici ovdje u Hrvatskoj barem preko televizije mogli promatrati neki novi i drugačiji san.

Zagreb, 20.1.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩