Skip to content

Potpredsjednik Pence odbija pozivanje na 25. amandman za uklanjanje Trumpa

Potpredsjednik SAD-a Pence odbio je u utorak pozive predsjednice Nancy Pelosi (D-Calif.) I drugih demokrata da se pozovu na 25. amandman o smjeni predsjednika Trumpa s funkcije

“Ne vjerujem da je takav postupak u najboljem interesu naše nacije ili u skladu s Ustavom”, napisao je Pence u pismu Pelosi objavljenom u utorak navečer.

“Prošli tjedan nisam popustio pritisku da idem dalje od svojih ustavnih ovlasti da odredim ishod izbora, a sada neću popustiti ni pred naporima u Zastupničkom domu da igram političke igre u vrijeme tako ozbiljno našu naciju “, dodao je.

Pence je napisao da bi korištenje 25. amandmana za uklanjanje Trumpa “stvorilo užasan presedan”. Umjesto toga, tvrdio je da bi se trebao koristiti samo u slučajevima kada je predsjednik onesposobljen ili ima invaliditet koji ga sprječava u obavljanju dužnosti ureda.

“Pozivam vas i svakog člana Kongresa da izbjegavate akcije koje bi dodatno podijelile i rasplamsale strasti trenutka”, napisao je Pence. “Surađujte s nama na snižavanju temperature i ujedinjenju naše zemlje dok se pripremamo za inauguraciju izabranog predsjednika Joea Bidena za sljedećeg predsjednika Sjedinjenih Država. Obećavam vam da ću i dalje činiti svoj dio posla u dobroj vjeri s dolazećom administracijom kako bi osigurala uredan prijelaz vlasti. Pomozi mi Bože. ” MSN