Pleter naplaćuje obroke ljudima pogođenim potresom

Lopov Marijan Mareković prima plaću od 37.000 kuna. I dok on grabi taj novac Pleter naplaćuje svoje obroke od 20 do 30 kuna ljudima koji su pogođeni potresom

Volonteri su otjerani a da im se nije reklo ni hvala i sad je Andrej Plenković instalirao ovu primitivnu generalčinu od Marekovića da još sad potkrada tamo stanovništvo Petrinje, Gline i Siska. To može biti samo u našoj državi Hrvatskoj. I to nije sve, oni će određivati tko će tamo moći kupiti obrok a tko ne.

foto: Twitter

I sad zamislite da obrok koji se ne može ni nazvati obrokom za jednu osobu jer Pleter na tome škrtari nabije cijenu čovjeku pogođenom potresom 30 kuna za tu šačicu stare i pokvarene hrane. A taj čovjek ima četveročlanu obitelj. I sad zbrojite onda to sve ukupno. I evo opet Andrej Plenković i njegovi kriminalci iz Vlade i preko ovog kriminalnog Pletera peru lovu. Pitam se kad će za ove zločine protiv čovječnosti napokon odgovarati i Andrej Plenković i svi njegovi ministri, Milan Bandić kojeg su ugostili volonteri ovih dana u Baniji i koji je također tamo žderao ali i kad će uz njih odgovarati i Milorad Pupovac i naravno ova druga lijeva zločinačka organizacija SDP? A gdje je sad i ova čovječja ribica Dalija Orešković, sad ne laje više. Povukla se. Što je ona učinila za Petrinju, Glinu ili Sisak ali znat će se raspečiti sad 18. siječnja 2021. kad će lajati u prazno u Saboru i naslikavati se pred kamerama. Njoj isto samo nedostaje metla da je parkira ispred Sabora. I nitko ništa neće poduzeti. Taj debeli general Marijan Mareković će i dalje primati plaću od 37.000 kuna i trpati sve u svoju ogromnu mješinu i pljačkati narod pogođen potresom za jedva jednu šačicu stare, sumnjive i pokvarene hrane iz državnih zaliha. Kuhari volonteri su dijelili obroke i kuhali ljudima iskreno, pošteno, hrabro i od srca i pripremali su im frišku hranu i dijelili je tamo ljudima a Pleter je tamo Andrej Plenković s kriminalcima Tomom Medvedom i onim bahatim i zlim ministrom Horvatom instalirao da pljačkaju sad tamo taj narod. Pa to što je sad Plenković s tim kretenima od ministara napravio i tamo instalirao taj Pleter to je zaista jedan zločin prema hrvatskom narodu. Taj Plenković je zaista jedan najobičniji gad i jedan vrlo zao čovjek. Hoće li ti kriminalci napokon odgovarati i završiti u zatvoru?

Ali ovo je Hrvatska gdje su najveći zločinci na slobodi a mi hrvatski narod mi smo u zatvoru svog dužničkog ropstva. I dok ljudi u Petrinji, Glini i Sisku nemaju što jesti naši hrvatski ministri su cijepljeni protiv srama i naravno i dalje pljačkaju hrvatski narod. I evo pokazala se istinitom ona stara kletva našeg kralja Dmitra Zvonimira da Hrvati nikad neće imati svog vladara.

Zagreb, 12.1.2021.
Nives Puhalo
🎩🎻🎩

izvor foto: telegram.hr
Ovo su plaće šefova Pletera, državne tvrtke koja će umjesto volontera kuhati u Petrinji

Predsjednik uprave je general Marijan Mareković koji ima bruto plaću od 36.582 kune, piše Telegram.hr

Pleter Usluge, državna tvrtka koja će od volontera, nakon dva tjedna, preuzeti posao prehrane stanovništva na potresom pogođenom području i to naplaćivati 20 do 30 kuna po obroku, ima oko 1200 zaposlenih.

Predsjednik uprave je general Marijan Mareković, a uz njega tvrtku vode još dva člana uprave – Denis Skubic i Martina Puljić.

Mareković ima bruto plaću od 36.582 kune

Prema podacima dobivenih iz Pletera, Marekovićeva plaća u kolovozu prošle godine iznosila je 36.582 kune bruto. Ostala dva člana uprave imaju nešto nižu plaću pa je tako Skubic u kolovozu prošle godine imao 29.583 kune, a Puljić 29.045 kuna.

Kada se iz bruto iznosa izračuna ukupni trošak plaće, Mareković Pleter usluge mjesečno košta oko 42.600 kuna, Skubic oko 34.300 kuna, a Puljić 33.800 kuna. To je na mjesečnoj razini ukupno preko 110 tisuća kuna, ili godišnje oko 1,3 milijuna.

Osnovani u vrijeme Sanadera

Prema posljednjem dostupnim financijskom izvješću, onom za 2019. godinu, prihodi Pleter usluga iznosili su oko 213 milijuna kuna, a neto dobit 462 tisuće kuna. Troškovi osoblja te su godine ukupno iznosili oko 85 milijuna kuna.

Pleter usluge, kako je Telegram već pisao, osnovani su 2005. godine, u vrijeme premijera Ive Sanadera. Nastali su iz bivše Službe za gospodarenje nekretninama MORH-a, od koje su u startu i preuzeli više od 800 radnika.

Zanimljiv je podatak i da ih u više od desetljeće i pol otkad postoje nikada nije posjetila Državna revizija.

Odabrala: Nives Puhalo