I Ledo ide na bubanj

Evo bilo je samo pitanje vremena da i Ledo Fabris Peruško izvršni direktor Fortenova grupe i član upravnog odbora prepusti strancima

Tako da više nećemo imati svoj hrvatski sladoled i svoju smrznutu hranu, već ćemo imati GMO tuđinski sladoled i GMO tuđinsku smrznutu hranu. Bravo gospon Peruško, svaka čast da ste i Ledo uspjeli uništiti. Kao što je i Kraš prepušten privatniku sad se Ledo također mora slistiti.

Eh sad moram vam ispričati jedan primjer s Krašem. Godinama kupujem u Krašu u Ciboninom prolazu i sve je bilo u redu, friške i fine bombonijere, mirisave Bajadere i Grijote, krasna čokolada. Znači tamo u Krašu u Ciboninom tornju se nikad nije dogodilo da kupite bombonijeru i kad je otvorite nađete posivjele Bajadere ili Grijote. Ali evo od kad su braća Pivac preuzeli Kraš to se je počelo događati i u Kraševoj prodavaonici u Ciboni. U prosincu 2020. godine kupih tri bombonijere Bajadere, Grijote i Ledene kocke. Sva sreća da te bombonijere nisam nekome poklonila, već sam ih kupila za sebe inače bi bilo zemljo otvori se. Znači otvorila sam bombonijeru Ledene kocke i čim sam otvorila jednu Ledenu kocku vidjela sam da je siva. To me je ponukalo da odem po drugu kupljenu bombonijeru Grijota, otvorim kutiju, uzeh u ruku Grijotu i razmotam crveni papirić kad li i Grijota siva. To me je malo naljutilo pa otiđoh i po treću bombonijeru Bajadera, otvorih kutiju, uzeh Bajaderu i odmotah je kad li i ona je počela dobivati na sebi onu sivkastu boju a primijetila sam da kad sam otvarala te kutije i sa Ledenim kockama, Grijotama i Bajaderama da nijedna od tih kutija pri otvaranju nije onako fino zamirisala po friškim čokoladnim bombonima kako su te bombonijere uvijek mirisale po friškome.

Kraš

Nedostajao je taj miris. Spremih se i sve to lijepo stavih u vrećicu pa se uputih do Kraša u Ciboni kako bih to sve reklamirala. Naravno gospođe koje tamo rade i koje su vrlo ljubazne bez problema su mi to zamijenile ali nisam ponovno uzela kutije bombonijera, već sam to sve zamijenila za Ledene kocke, Grijote i Bajadere iz rinfuze. Šefica te prodavaonice Kraš u Ciboni mi se ispričala u ime cijele tvrtke Kraš. I dalje kupujem u toj Kraševoj prodavaonici u Ciboni ali sada u širokom luku zaobilazim kutije s bombonijerama. Vrlo je nezgodno kupiti nekome bombonijeru a onda da taj netko kad otvori bombonijeru u njoj nađe sive bombone ali braća Pivac su preprimitivni da to shvate. Tako da od kad su Kraš preuzela braća Pivac evo na žalost počele su se događati ovakve dosta nezgodne stvari.

Bojim se da će se takve stvari sad početi događati i s Ledom kad ga ovaj Peruško preda na milost i nemilost strancu. GMO sladoled i GMO zamrznuta hrana. Umjesto poboljšanja naša djeca će jesti loš sladoled kakav jedu u Australiji i u Americi. Kad sam bila u Australiji probala sam njihov sladoled koji mi nije bio uopće fini jer je bio premastan, presladak i okus mu je bio vrlo umjetan. Tako da kad Peruško proda Ledo strancu a to misli napraviti do ljeta 2021. godine možemo se svi pozdraviti sa finim i ukusnim našim hrvatskim Ledo sladoledom i očekivati tuđinsko smeće. Pitam se što će drug Peruško kad slisti Ledo napraviti s ljudima koji rade u Ledu? Hoće li im dati nogom u zadnjicu ili će ljudi ipak ostati?

Lijepa naša rasprodana Hrvatska. Nema naše Hrvatske. Imamo samo lijepe naše hrvatske kretene od političara i ove debile u upravnim odborima kao što je Fabris Peruško.

Zagreb, 11.1.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩

Foto: DANICA.HR / Direktor Fortenove Fabris Peruško
Ledo sve bliže prodaji: Fortenova nastavlja ekskluzivne razgovore s angloameričkim divom smrznute hrane

Nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznute hrane, Fortenova grupa odlučila je krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods, piše Tportal.

Poslovna grupa zamrznute hrane jedan je od najuspješnijih dijelova bivšeg Agrokora. Riječ je o regionalnom lideru u proizvodnji sladoleda i distribuciji smrznute hrane, u čijem sastavu posluju matična zagrebačka tvrtka, Ledo Čitluk, beogradski Frikom te još nekoliko manjih, povezanih tvrtki u Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Mađarskoj. Kako su pisali, s obzirom na to da je Fortenova grupa i dalje prezadužena, uprava je, uz prodaju neoperativne imovine, odlučila unovčiti jednu od glavnih perjanica poslovanja.

Uprava Fortenove je početkom studenoga prošle godine izvijestila kako je odabrala tri ponuđača kojima će biti odobreno detaljnije snimanje poslovanja Leda, nakon kojeg bi trebali podnijeti obvezujuće ponude za preuzimanje, a riječ je bila o norveškoj Orkli, angloameričkom konglomeratu Nomad Foods i češko-slovačkom konzorciju investicijskih fondova Emma Capital i J&T Private Equity Group. U ponedjeljak su pak iz uprave Fortenove poručili da nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja nastavljaju pregovore o prodaji zlatne koke bivšeg Agrokora s angloameričkim konglomeratom.

‘Ova transakcija je za nas dio procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi daljnji razvoj. Očekujem da će sljedeća faza prodaje djelatnosti Zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tijekom ljeta 2021. godine. Naše zaposlenike i tržište nastavit ćemo redovito i pravovremeno obavještavati o razvoju situacije’, zaključio je Peruško u priopćenju Fortenove.

Pročitajte više na Tportalu – Odabrala: Nives Puhalo