Trump je kao naš Bandić

Nisam nešto previše upućena u ovaj rusvaj u Americi ali kad malo razmišljam o tome sve me više Donald Trump podsjeća na našeg Bandića a Trumpovi pristaše na Bandićeve glasače

Ostala sam malo zatečena jer onako romantičarski uvijek sam Ameriku zamišljala zemljom snova gdje žive i rade vrlo lijepi i kulturni ljudi a kad tamo ovi neki kao da su pušteni s lanca. Ajme majko mila, umalo se uplaših i uzrujah kad vidjeh onu groznu rulju, uglavnom manje lijepih Amerikanaca, onako zakrabuljenih dok razbijaju imovinu. Pa sad mi dođe i da se malo pokrijem i ušima jer u Lijepoj našoj Hrvatskoj hvala Bogu ipak nije bilo takve razbijačine. I ne dao Bog da takva rulja izađe na ulice jer to bi bila anarhija.

Baš me zanima hoće li Trump zbog ovoga otići u zatvor? Prvo je nahuškao ove svoje razbijače da rade ovakve nerede a sad ih osuđuje. Pravi je igrač. Meni se čini da bi se on i naš Bandić vrlo dobro složili, jer i Trump se nikako ne da s vlasti kao i ovaj naš Mile. Na žalost kad se izlazi na ulice, svjedočimo da na ulice ne izlaze kvalitetni prosvjednici poput studentarije i intelektualaca, već na ulice izlaze frustrirani, neobrazovani i zakrabuljeni huligani i polupismena rulja kojoj nije na prvom mjestu mirno nezadovoljstvo i miran protest, već im je samo do razbijanja. Donald Trump je sirov čovjek, kapitalist, kojem nije stalo ni do Amerike ni do Amerikanaca, zapravo meni uopće nije jasno do čega je njemu uopće stalo osim do pukog zgrtanja novca. Taj čovjek živi samo za sebe. Ne znam koju on ima svrhu? Naravno svatko ima neko poslanje na ovom svijetu ali kod njega mi je sve nešto mutno, odnosno nije mi mutno već mi se čini da on živi od danas do sutra. Trump nije osoba koja će čovjeka saslušati, već je on za mene osoba koja će naglo i nepromišljeno dovesti svijet do ruba provalije i neće biti ni svjestan da i on time gubi. Joe Biden je opet za mene osobno nešto sasvim drugo. Miran i staložen čovjek koji je opet kod mene osobno zaslužio nekoliko bodova više jer je obećao da će se više zalagati za ekologiju i da će se boriti protiv klimatskih promjena. Nadam se da to neće samo ostati na riječima. Vidjet ćemo što će se dalje događati. Ne razumijem tu Trumpovu nerazumnost. S jedne strane diže i huška ove svoje pristaše da razbijaju a s druge strane ih sad osuđuje. Nakon nepotrebnih nemira koje je sam uzrokovao sad se odlučio na miran prijenos vlasti. Također se zahvalio i svojim pristašama.

Promatrajući lik i djelo Donalda Trumpa sve sam više razmišljanja da bi se on i njegova Melania trebali preseliti ovdje k nama. Kod nas je rusvaj i kaos samo takav. Evo Bandić nam je doživotni gradonačelnik tako da evo Trump može slobodno doći k nama i samo zasjesti uz Bandića na neku vrlo visoku poziciju jer tu kod nas je pravilo da što je veći negativac na vlasti naši nerazumni Hrvati ga još više biraju. Vidjet ćete sad u svibnju. Opet će većina Bandićevih pristaša izaći na izbore i zaokružiti lik i djelo Milana Bandića a s druge strane će izbori biti i namješteni tako da ćemo opet na čelu Grada Zagreba imati njega. Pa evo ako se Donald Trump ovih dana slučajno čuje s našom Kolindom neka mu i ona sugerira da dođe u lijepu našu jer nama uz ovo sve treba još i Donald Trump pa da uz sve ove naše imamo i još jednog i to američkog čudaka koji mene osobno više podsjeća na nekog Bandićevog rođu iz njegovog sela nego na Amerikanca. Pa evo Donald Trump kad je već izgubio u Americi neka dođe k nama u lijepu našu Hrvatsku. Mi Hrvati smo spremni od goreg prihvatiti još gore pa evo neka dođe ovdje k nama i neka vlada tu u Hrvatskoj s Bandićem jer ako je Bandić doživotni gradonačelnik onda nama može zavladati i Donald Trump i također doživotno vladati.

Ipak smo mi po tom pitanju ispred Amerike. Mi Hrvati volimo da nas se ugnjetava. Mi imamo Ćoriće, Horvate i Trutove pa zašto onda ne bi dobili i jednog Krampa, oh pardon, želim reći Trampa, joj smotane li mene Trumpa.

Zagreb, 8.1.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩

photo TASOS KATOPODIS, GETTY IMAGES/TNS
Donald Trump se odlučio na miran prijenos vlasti, pristašama poručio: ”Naše nevjerojatno putovanje tek počinje”

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da sada svoju pozornost okreće glatkom i urednom prijenosu vlasti, nakon što je Kongres potvrdio izbornu pobjedu demokrata Joea Bidena.

“Kongres je potvrdio rezultate. Nova administracija bit će inaugurirana 20. siječnja. Ja sam sada usredotočen na to da osiguram glatku, urednu i besprijekornu primopredaju vlasti. Ovo je trenutak za ozdravljenje i pomirenje”, rekao je Trump u video poruci objavljenoj na Twitteru dan nakon što su njegovi pristaše upali u Kapitol pokušavajući spriječiti potvrdu Bidenove pobjede.

Trump je osudio nasilje rekavši da su izgrednici “oskvrnuli sjedište američke demokracije”.

Oni koji su počinili nasilje, ne predstavljaju našu zemlju, a oni koji su prekršili zakon, platit će, rekao je Trump.

“Služiti vam kao predsjednik bila mi je najveća čast u životu”, ističe Trump u videu. “A svim svojim divnim pristašama poručujem: znam da ste razočarani, ali želim da znate da naše nevjerojatno putovanje tek počinje”.

Proćitajte više na Dnevnik.hr – odobrala Nives Puhalo