Skip to content

Žena preminula nakon cijepljenja od zatajenja srca kao i volonter koji je pao s krova

Ministar zdravstva, Vili Beroš, rekao je danas na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite kako je jedna žena preminula dan nakon cijepljenja protiv koronavirusa

Beroš je rekao kako se radi o 82-godišnjoj korisnici doma za starije u Čakovcu. “Cijepljena je, a sljedećeg dana je preminula”, rekao je Beroš i dodao kako je potom tijelo preminule upućeno na obdukciju.

Umrla uslijed zatajenja srca

Dodao je kako je rezultat obdukcije stigao danas i kako je evaluiran od strane posebnog povjerenstva. Beroš je rekao i kako je epidemiolog dan nakon cijepljenja, u jutarnjim satima, provjerio stanje cijepljene žene te kako je ona tada bila dobro. “No, pogoršalo joj se oko 18 sati navečer, a iako je stigla hitna pomoć, ona je preminula u Domu za starije”, dodao je.

Beroš je rekao kako je 82-godišnja žena preminula uslijed zatajenja srca, uzrokovanim povećanjem srca te poručio kako je i fibrozom, te kako je sve skupa uzrokovano teškim promjenama srčanih krvnih žila.

Više pročitajte na Telegram.hr

Volonter koji je pao s krova dok je pomagao u Petrinji umro je od zastoja srca

Obdukcijom je utvrđeno da je 57-godišnji Albin Canjara, koji je u nedjelju u Petrinji pao s aluminijskih ljestava pri popravku krova, umro od srčane kapi, a ne od ozljeda pri padu. Sisačko-moslavačka Policijska uprava u utorak je izvijestila da će o tom slučaju dostaviti izvješće Županijskome državnom odvjetništvu u Sisku.

Albin Canjara, dragovoljac Domovinskog rata, volonter i član DVD-a Veliki Jadrč, u blizini Vrbovskog u Gorskom kotaru, umro je u nedjelju prijepodne u Petrinji, gdje je došao pomoći rodbini stradaloj u razornom potresu.

Pao pri popravku krova

Nakon što je dovezao svoju kamp-kućicu u Petrinju, prespavao je, a drugi dan im je pomagao popraviti krov. Oko 10 sati pao je s krova. Najprije su stigli vatrogasci, koji su ga pokušavali reanimirati do dolaska drugih službi, HGSS-a i Hitne medicinske pomoći, koje su nastavile s reanimacijom, no on je nažalost umro.

Umirovljeni djelatnik Hrvatske vojske Albin Canjara branio je domovinu od početka agresije do oslobođenja, a nakon Domovinskog rata ostao je raditi u vojsci. Autor: Telegram.hr