Skip to content

Paulo Coelho – RUKOPIS IZ AKRE

U KRUGU ŽIVOTA NE POSTOJE NI POBJEDA NI PORAZ: POSTOJE SAMO PROMJENE

Dan je 14. srpnja 1099. godine. Jeruzalem očekuje invaziju križara koji su ga okružili. Unutar zidina, muškarci i žene svih dobi i svih vjera okupili su kako bi čuli mudre riječi tajanstvena čovjeka poznatog pod imenom Kopt.

„Nitko ne zna što nam donosi sutra, jer svaki dan nosi sa sobom dobre i loše trenutke. Naše poslanje nije da onima koji će naslijediti zemlju ispričamo što se dogodilo na današnji dan; za to će se pobrinuti povijest. Razgovarajmo o svagdašnjem životu, o teškoćama s kojima smo se morali suočavati iz dana u dan.“

Ljudi su započeli s pitanjima o porazu, borbi, neprijateljima, a razgovor s Koptom pretvorio se u promišljanja o životu, ljubavi, uspjehu, o svemu onom što budućnost nosi. “Što je uspjeh?” pitali su Kopta. “Uspjeh je kada svake večeri možemo poći u krevet s mirom u duši“, odgovorio je.

Danas, mnogo stoljeća poslije, riječi tog mudrog čovjeka sačuvane su kao zapisi o ljudskim vrijednostima koje se ne mijenjaju s vremenom. Rukopis iz Akre otkriva nam da ono tko smo, čega se bojimo i čemu se nadamo u budućnosti dolazi iz znanja i vjerovanja koje možemo pronaći u sebi samima, a ne u onome što nas okružuje.

ISBN: 9789533045641
Izdavač: V.B.Z. d.o.o
Područje: Proza
Uvez: Tvrdi uvez
SKU: VBZ-1053386
Kategorije: Akcija, Proza
Oznake: božićna akcija, katarza, lijepa književnost, povijesni roman
Jezik: Hrvatski
Biblioteka: Djela Paula Coelha
Godina izdanja: 2013
Format: 12*20
Broj stranica: 172

novo

See also  Simon Critchley: Bowie