Skip to content

Nemiri i vrludanja – nova izložba Zrinke Moslavac

Slikarica Zrinka Moslavac suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica je zanimljivog opusa, većinom nefigurativnih motiva, izlagala je uspješno na nekoliko samostalnih izložbi

Miroslav Pelikan

Osmog siječnja predstavlja se u zagrebačkoj knjižnici Staglišće s izborom iz svog bogatog apstraktnog opusa, „Nemiri i vrludanja“.

Riječ je o nizu akrila na platnu velikog formata s izazovnim temama uznemirenih volumena, prožetih snažnim energetskim gibanjima, koje možemo pratiti i ili uočavati u snažnim kolorističkim nanosima.

To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju, univerzum koji će pokazati dugo skrivano lice i napokon se razotkriti.

Naravno, površine velikih formata doista su idealne za motive u kretanju i bilježenje njihovih vidljivih ali i nevidljivih tragova postojanja.

Akrili Zrinke Moslavac dostojno se priključuju ekspanziji apstrakcije u posljednje vrijeme, gdje svaki autor svojim doprinosom učvršćuje temelje nefigurativnog slikarstva u neprekidnom istraživanju i motiva i boja i formata.