Skip to content

Hoće li Dragan Kovačević pomoći?

Pitam se hoće li Dragan Kovačević pomoći razrušenoj Petrinji, Glini, Sisku i Zagrebu? Gdje je taj novac koji je pokrao?

Sad je “frtutma” jer je sve razrušeno. Trideset godina nakon domovinskog rata se nije ništa gradilo, već se je kralo. Sad pomažu građani. Zagreb je također u lošem stanju. Nije se ulagalo u seizmografske službe. Dok je Dragan Kovačević krao gradovi su nam propadali. Kosa mi se i dalje diže od one odvratne kamenčine između Poglavarstva i Lisinskog i gadi mi se Milan Bandić. Snježna kraljica se održala danas na Sljemenu i ovi se skijaju i puni sebe naslikavaju a u Petrinji su ljudi vani na hladnoći sa svojom stokom. Čučerje i Markuševec su i dalje također u jadnom stanju. A gdje si se Kovačeviću sad ti sakrio? Sve si pokrao. Ali glavno je da se braniš sa slobode.

Kad se samo sjetim i Kolinde Grabar Kitarović kako je hodala i razmještala svoje urede po cijeloj Hrvatskoj i pjevala, bila pijana ko majka i posrtala po Kninskoj tvrđi. Sad nije došla kao čovjek pomoći. Utekla je i sad čekamo da prikažu s njom onu epizodu u kretenskoj seriji Dar Mar. A da stvar bude još primitivnija ona u toj seriji glumi kako poklanja jednoj djevojčici stipendiju da se školuje u Americi. A u stvarnosti se Kolinda Grabar Kitarović ne bi sjetila da pomogne nekoj obitelji stradaloj u potresu. Nazivam preko telefona broj Crvenog križa 060-90-11 tako mi je sigurnije donirati nešto jer ne vjerujem ovoj državi. Svašta se govori i za Crveni križ ali ovo je ipak nešto da ne sjedim samo skrštenih ruku. Kad nazovem taj broj glas na automatu se zahvali i taj broj je aktiviran za sve one koji žele svojim pozivom pomoći onima koji su pogođeni u potresu. Kovačevića su sad negdje sakrili kao i Bandića koji nije otkazao Snježnu kraljicu.

Kakvo je ovo doba i kakvi su to ljudi? Ovo je suludo. U ovakvim uvjetima je vrlo neumjesno održavati Snježnu kraljicu ali Bandićevoj gluposti zaista nema kraja, izgleda da je Bandićeva glupost beskonačnija od samog svemira.

See also  Malo papra i malo soli