Tko upravlja krizom?

Pojedinci su krenuli u pomoć razorenim mjestima od potresa Glini, Petrinji i Sisku. Kad su došli pomoći tražilo se da ne dolaze tamo

Piše: Nives Puhalo

Da nisu došli pojedinci u pomoć i to s vodom jer tamo ljudi nisu imali vode nitko od nadležnih za upravljanje takvim kriznim stanjima nije o tome mislio. Znači ljudima bez vode su dovezli vodu upravo pojedinci. Drugi su dovezli robu i potrepštine. Među tim pojedincima je bila i mlada pjevačica Lana Jurčević koja je krenula u pomoć tim ljudima. Hrvatska vojska, vatrogasci, hitna pomoć, Crveni križ su stalno na terenima i pomažu. Nije jednostavno.

Ali tko upravlja ovakvim kriznim situacijama?

Nadam se da se više neće ulagati u “kamenčine” nego ipak da će se razmišljati drugačije i umjesto u nakaradne spomenike da će se ulagati u gradnju čvrstih zgrada i da kad se već gradi ne škrtariti na željezu i betonu. Također nadam se da će se uložiti i u naše hrvatske seizmografske službe. Albanija koja je također bila pogođena potresima pomogla je novčano Glini, Petrinji i Sisku.

Umorni smo od ove čudne godine. Neka što prije prođe. Stalno se jgovorilo da smo na trusnom području i ostalo je samo na priči. I evo dogodio se potres. Tek se sad razmišlja o ulaganju u Petrinju. A što se radilo do sada? Ne mogu opet ne spomenuti onaj spomenik kamenčinu. A Petrinja je bila zapuštena. Zapuštena je i Glina kao i Sisak. Sad su se ujedinili jedino svi stanovnici Hrvatske i pomažu ovim gradovima pogođenim potresom. Novinar s N1 televizije Hrvoje Krešić je lijepo rekao: “Je li Republika Hrvatska mogla biti bolje spremljena za ovakve situacije, jer ne može se sve prepustiti solidarnosti građana”.

Danas je 31. prosinac i nadam se da se u Zagrebu neće bacati petarde.

Svi vi koji imate djecu ili sami bacate petarde, molim Vas da to ne radite i budite solidarni i barem s mislima budite s ljudima iz Petrinje, Gline i Siska.

Zagreb, 31.12.2020. Nives Puhalo🎩🎻🎩

Novo na AA