Skip to content

Ne razbijajte po stanovima!

Mislila sam da je možda bolje ne pisati o ovome, ali na žalost moram. Bazirat ću se na direktnom primjeru iz moje zgrade

Naime u toj zgradi gdje stanujem su od početka kad se ta zgrada tek izgradila 1981. i kad su se u nju prvi stanari doselili odmah počeli razbijati po njoj i nisu još stali. Htjeli su od malih stanova napraviti penthouses pa su ti “nadrimajstori” u tim svojim stanovima porazbijali pregradne a neki i noseće zidove koji se ne smiju razbijati. Jedina dva stana, a tu sam starosjedilac jer sam se ovdje sa svojim roditeljima i bakom doselila 1981. godine i znam da su jedina dva stana za koja pouzdano znam koja su ostala točno onakva kakva su sagrađena i projektirana – ovaj moj i od susjede koja se nalazi preko puta mog stana. Znači taj moj stan nije nikad razbijan i ostao je točno onakav kakav je sagrađen i kakvog su ga projektirali stručni arhitekti i inženjeri građevinarstva. Ostali stanari su dotle razbijali i razvaljivali u svojim stanovima sve što im je došlo pod ruku a da stvar bude još grotesknija jedan od stanara je tamo gdje su u njegovom stanu ulazna vrata stana i tu gdje se nalazi nosivi zid razbio taj nosivi zid i premjestio vrata na drugu stranu. A nosivi zid nije smio razbiti. Razbijali su nerazumno i neplanski i time si potpuno unakazili stanove jer su to radili nestručno. Uopće se ne zna jesu li za takve ogromne preinake i imali građevinske dozvole. S druge strane se neki sad od tih stanara koji su upravo sve porazbijali po svojim stanovima nerazumno žale da kad se netko sprema u jutro na posao i tušira da im to smeta jer čuju šum vode a ja im samo na to kažem: “Pa koliko se u ovoj zgradi rušilo, pregrađivalo i razbijalo po stanovima nije ni čudo jer joj je statika totalno poremećena”. Eh sad kad se govori o stabilnijoj gradnji novih zgrada nitko ne govori što sve nerazumni stanari mogu napraviti s luđačkim bušenjem i razbijanjem nosivih zidova u svojim zgradama kad se tek u njih dosele i onda ih tako svojim razbijanjem unište, jer i da se radi o najčvrščoj zgradi, ako nerazumni stanari u svojim stanovima poruše nosive zidove i najčvršća zgrada se može urušiti, a to se dogodilo i sa zgradom koja se nalazi u našem najbližem susjedstvu a to je zgrada gdje svoje prostorije ima i Poliklinika Nado za kralježnicu gdje su također nerazumni stanari porušili u svim stanovima dok su preuređivali godinama svoje stanove sve nosive zidove tako da se ta njihova zgrada urušila. Ne odmah kad je bio ovaj zagrebački potres u ožujku nego dva mjeseca iza a o tome su izvještavali i mediji.

See also  Zagreb ulazi u crveno

A takve stvari se upravo događaju jer su Hrvati i dalje unatoč i ovom potresu i dalje vrlo nerazuman narod koji brzo sve zaboravljaju i onda opet nastave sve po starom.

Zagreb, 31.12.2020. Nives Puhalo🎩🎻🎩

novo na AA