Skip to content

Platforma za cijepljenje

Mi Hrvati smo stvarno vrhunski intelektualci ma nema što. Evo kako je ova cijela godina posvećena isključivo uglavnom Covidu i cijepljenju evo još jednog samo nama sličnog kretenizma

Naime kako Mi Hrvati ne gledamo baš previše unaprijed već samo ispred svoga nosa sad se naravno pojavio opet problem. Naime o čemu se radi, pa evo toliko se je klepetalo i kokodakalo kako se treba cijepiti protiv Covida ali se nije razmišljalo o planu cijepljenja, pa zašto bi se o jednoj tako očito za nas blesave Hrvate beznačajnoj stvari i razmišljalo. Eh sad kad je kako to naši veleumovi na televiziji kažu cjepivo za Covid doslovno pred vratima shvatilo se da plan cijepljenja uopće nije razrađen. Sad su se počeli javljati i liječnici iz Domova zdravlja koji naravno ne mogu iznazivati svih svojih 600 ako ne i više pacijenata i pitati ih hoće li se cijepiti protiv Covida. Ali evo sjetila se neka naša budala, oh oprostite, neki naš veleum da se napravi nazovi neka pa valjda kao ePLATFORMA gdje će se građani sami javljati za cijepljenje i sami tamo upisivati podatke. Hm, da u redu ali što je s hrpom penzionera koji pojma nemaju što je to na internet stranicama npr. našeg Zavoda za javno zdravstvo neka ePLATFORMA i kako će sad tamo neki penzioner koji jedva da na svom mobitelu uopće vidi one male brojke na zaslonu svog mobitela kada zove svog unuka uopće vidjeti a kamo li ispravno na tu sad neku platformu ukucati svoje podatke?

Virus Stay Home GIF by INTO ACTION

Jel netko razmišljao i o tome da penzioneri rođeni one najpoznatije godine četrdeset i pete a neki još i ranije pa baš i nisu nešto za kljucanje svojih podataka putem te ePLATFORME. Evo kažu inače da su penzioneri spremni za nove promjene i oni su po pitanju cijepljenja vrlo moderni i očito ukorak s vremenom. Eh sad ili ih je baš briga što će primiti to novo cjepivo u kojem su ovi farmaceuti ubrizgali što sve ne, ili su stvarno prosvijetljeni oko cjepiva ili su oprostite na izrazu totalno blesavi. Eh sad evo ja otvoreno priznajem da me je strah i Covida iako sam ga imala i preboljela ali me je strah i cijepljenja, jer majke ti nitko od nas ne zna što ti može još sprašiti netko s tim cjepivom pa ti tek onda krkljaj i pjevaj borbene. Ako je cjepivo toliko sigurno pa onda budite frajeri i odredite da cjepivo bude i obavezno a ne da se radi ovakva pomutnja među ljudima i sad najbolje mi je kad kažu na televiziji a to kažu i neki liječnici u Domovima zdravlja da neka građani odluče i neka se cijepe na svoju ruku ili ne. Ali najveći kretenizam mi je sad spominjanje ove platforme za cijepljenje. Možete misliti kako će građani biti oduševljeni da će se ako se žele cijepiti protiv Covida morati još i sami preko interneta prijavljivati i tako još sami odraditi tuđi administrativni posao. Zar za to plaćamo dopunsko zdravstveno osiguranje? I sad budimo realni neke naše penzionere kao i neke građane interesira jedino cijepljenje a ta ePLATFORMA baš i ne, pa sad evo ovim veleumovima koji lupetaju sad o toj platformi neka bude domaća zadaća da oko cijepljenja razrade neki ipak malo bolji plan.Ali i ako se i uvede ta platforma cijepljenja unos podataka građana bi trebale raditi stručne osobe a ne da po toj budućoj ePlatformi preko interneta prtljaju građani. A znate na što bi se to onda svelo, na to da onda građani rade tuđi administrativni posao. Uh, umalo se uzrujah. I evo neka ipak i u ovome institucije odrade svoj posao jer svi oni koji rade u tim institucijama za to su i plaćeni.

Zagreb, 14.12.2020. Nives Puhalo

Photo: Pixabay, Giphy