Skip to content

Sjećanje na velikog domoljuba Stojana Tokića

Ovaj vikend ostali smo bez velikog čovjeka i domoljuba Stojana Tokića

Prije otprilike sedam godina sa Stojanom me upoznao njegov brat Ilija Tokić.

Od tada, pa do danas, imao sam čast vidjeti Stojana na desetke puta.

Čovjek koji je uvijek bio vedar i nasmijan.

Iznimno jednostavan i pozitivan, čovjek koji me je uvijek srdačno dočekao, i uvijek je nalazio vremena, bez obzira u kolikoj se gužvi nalazio.

Toliko jednostavan, da bi ljudi sa strane za njega prije pomislili da je djelatnik, a ne suvlasnik i direktor, kao što sam i ja pomislio.

Uvijek je pronalazio vremena da čestita Blagdane i Državne praznike.

Na ponos Rakitna i Hrvatske.

Kad me posjetio ove godine u ateljeu, nitko nije mogao pomisliti da će to biti posljednji posjet.

Sve se brzo i nesretno desilo.

Čuli smo se početkom 11-og mjeseca, dogovorili smo se da ćemo se vidjeti kad prođe ova situacija.

Za Dan Vukovora se javio, ne spomenuvši da je u bolnici, a nakon samo par dana, u nedjelju 22. studenog javio se oprostiti. I to je bio posljednji put da smo se čuli.

Iskreno sam se nadao da ćemo se još vidjeti.

A otišao si, i ostao na ponos svih koji su te poznavali.

Iako više fizički nisi sa nama, zauvijek ćeš ostati u našem sjećanju.

Ovim putem odajem iskreno suosjećanje obitelji Tokić, svoj tugujućoj rodbini i prijateljima.

Tvoj
Mate Turić Mata CROata

Stojan Tokić rodio se u Rakitnom, u Bosni i Hercegovini, 23. rujna 1961. godine. Sa svojim bratom Ilijom osnovao je prije 30 godina tvrtku Tokić d.o.o. krećući iz prve trgovine od 35 kvadrata do danas najvećeg prodajnog lanca auto-dijelovima u Hrvatskoj, s više od 110 poslovnica u Hrvatskoj i Sloveniji. U razgovoru za Lider u srpnju ove godine Stojan i Ilija opisali su strateški razvoj svoje tvrtke: “Početkom 2000.-ih godina prepoznali smo da razvoj naše branše leži u implementaciji naprednih rješenja, te smo počeli ulagati u IT infrastrukturu i ljudske resurse, što je zasigurno bio jedan od ključnih koraka prema inovativnoj kompaniji kakva smo danas. 2005. smo pokrenuli franšizni model poslovanja, što se pokazalo kao idealno rješenje za dostupnost Tokić proizvoda po cijeloj Hrvatskoj, a kasnije i regiji. Danas u 52 hrvatska grada imamo franšizne partnere, čiji vlasnici imaju našu podršku u edukaciji, opremanju, infrastrukturi i poslovnom savjetovanju. Otkad smo postali član i dioničar ATR-a 2008. godine, Tokić je postao prepoznatljiv brend i modelirao poslovne procese po uzoru na zapadne partnere. Uveli smo i GOOD, BETTER, BEST razine asortimana i oko tvrtke okupili niz međunarodnih stručnjaka čije iskustvo doprinosi svakodnevnom poslovanju – odgovaraju iz kompanije i dodatno pojašnjavaju da, iako obiteljska tvrtka s tradicijom, vlasnici su prepoznali važnost profesionalnog menadžmenta i svoje povjerenje ukazali mladim educiranim stručnjacima visokih referenci, koji danas uspješno razvijaju Tokić prema jednoj od vodećih tvrtki jugoistočne Europe.“ Narod.hr