Premijer Plenković pozitivan na koronavirus

Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, potvrdio je u ponedjeljak navečer glasnogovornik Vlade Marko Milić

Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutačno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa. Plenković je završio u samoizolaciji nakon što mu je supruga bila pozitivna na koronavirus.

Premijer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima on-line, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u središnjem Dnevniku HTV-a.

Iz Vlade su izvijestili i da predstojniku premijerovog ureda Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije.

Njihov posljednji radni dan i susret s predsjednikom Vlade bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor).

Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan. S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa, izvijestili su iz Vlade. Autor: HRT