Videospot “Dajen ti besedu” Martine Majerle i klape Tić

Opatijska pjevačica Martina Majerle i klapa Tić trećom nagradom publike na ovogodišnjem MIK-u za skladbu „Dajen ti besedu“ zaokružili su uspješnu festivalsku sezonu, a vrijedna ekipa upravo je za nju nedavno snimila video spot na dvije izuzetne lokacije.
Morski prilaz svjetioniku Maltempo na otoku Krku poslužio je kao scenografija klapi Tić, a Martina je svoje dijelove snimala u Mošćenicama i pritom je izjavila:

  • Srednjovjekovno mjestašce na obroncima Učke, u osnovi kaštel iz 12.st. učinilo mi se idealnom lokacijom za snimanje jednako tako romantične pjesme koja predstavlja ljubavni zavjet. Željela sam istaknuti ljepote domaćeg kraja, a na entuzijazmu moram zahvaliti Žaklini Stroligo koja nam je otvorila vrata povijesne plemićke kuće Dešković i njene Rundićeve šterne stare 900 godina, gdje smo snimili predivne kadrove“.

A snimalo se još u „Klancu pred Milkinu kuću“, na trgu Kosnica s pogledom na Kvarnerski zaljev i mnogobrojnim pitoresknim kalama. Spot je nastao u režiji kreativnog tima Studija Brujo iz Krka, Ivice i Antonia Brusića, a za make–up je bila zadužena vizažistica Maja Zatezalo. Skladba „Dajen ti besedu djelo je autorskog tima Robert Grubišić i Robert Pilepić, gdje Robert Grubišić također potpisuje i aranžman.

Premijera spota planirana je 11. studenog upravo na Martinje, a Martina dodaje:

  • U vrijeme krize u glazbenoj industriji uvjetovane trenutnom globalnom situacijom najbitnije je ne prepustiti se apatiji i nastaviti stvarati. Na taj način činimo dobro i sebi i zajednici.

Martina Majerle – biografija

Glazbeno je djelovanje započela kao solistica riječkih Putokaza, nakon čega je postala članicom riječkog ambijentalnog electro-pop projekta Atmospheric. Može se pohvaliti i sudjelovanjem u velikim live projektima HRT-a kao što su “A strana”, “The Voice”, “Zvijezde pjevaju”, Porin, Dora, razni festivali itd. Također I ususjednoj Sloveniji u projektu Ples sa zvijezdama.
Godine 2009. predstavljala je Sloveniju na Eurosongu u Moskvi gdje je uz pratnju gudačkog kvarteta Quartissimo izvela skladbu “Love Symphony”. Dosad je na Eurosongu nastupila čak osam puta, za različite zemlje i izvođače, a to su: Claudia Beni (2003., Hrvatska), Alenka Gotar (2007., Slovenija), Stefan Filipović (2008., Crna Gora), Maja Keuc (2011., Slovenija), Eva Boto (2012., Slovenija), Sergej Ćetković (2014., Crna Gora), Nina Kraljić (2016., Hrvatska).
Iza nje su i nastupi u nekima od najpoznatijih svjetskih glazbenih dvorana. U pariškoj Olympiji za Terezu Kesoviju nastupila je 2007., a za Zdravka Čolića 2009. godine, dok je 2010. nastupala za Olivera Dragojevića u legendarnom londonskom Royal Albert Hallu. Već treću svjetsku turneju prati I Zdravka Čolića.
Može se pohvaliti i uspješnim festivalskim nastupima. Na Splitskom festivalu debitirala ne 2011. godine pjesmom “Neka se dogodi čudo”. Godine 2017. na Melodijama Istre i Kvarnera za pjesmu “Teče, teče Rečina” osvojila je treće mjesto po mišljenju publike, dok je godinu kasnije na istom festivalu izvela pjesmu “Na Trsatu” koja je osvojila drugu nagradu publike. Na kastavskom Čansonfestu 2018. godine izvela je pjesmu “More j’ z morun” koja je osvojila treće mjesto prema mišljenju žirija, dok je 2019. na tom festivalu nagrađena priznanjem za najbolju interpretaciju, za pjesmu “Lej le lej”. Nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je i 2018. godine za pjesmu “Međimurska voda sveta” izvedenu na Međimurskom festivalu. 2020. godine Martina je debitirala na 23. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku i osvojila 3. mjesto stručnog žirija s pjesmom “Volin kad si tu”, te iste godine na Melodijama Istre I Kvarnera uz klapu Tić osvojila 3. nagradu publike skladbom “Dajen ti besedu”.