Bravo Marijana!

Evo ipak u ovom svemu u čemu živimo jedna dobra vijest. Bravo za Marijanu Petir čiji je amandman o milijun i pol kuna pomoći progonjenim kršćanima ipak ova naša hrvatska Vlada prihvatila

Ta sredstva su namijenjena mladima koji su progonjeni zbog svoje vjere u državama gdje su na vlasti islamistički teroristi. Mnogi o tome ne žele progovarati. Naime kršćani mnogi progone i ne trpe zbog nauka Isusa Krista. Puno puta sam svjedočila i sama kad bih rekla da sam kršćanin i katolik i kad bih iznosila neke svoje vjerske stavove da su ih neki koji ne vjeruju pokušali omalovažavati. Ali na žalost ima i nekih koji se predstavljaju kao vjernici idu u crkvu, vjeruju u Boga a žive kao da Boga nema, ali to nisu pravi vjernici, to je kler. Inače postoje i posebni programi u svijetu koji su namijenjeni isključivo progonjenim kršćanima koji su usmjereni stipendiranju mladih ljudi ali su i usmjereni i na socioekonomski razvoj i izgradnju uništenih kršćanskih zajednica. Napokon da smo sad čuli i nešto dobro u moru svih ružnih vijesti.

Nadam se da će u budućnosti zajednice kršćana i Kristova Crkva u ovim turbulentnim vremenima ojačati. I biti zaista prava stijena, ona snažna Petrova na kojoj i je sagrađena Kristova Crkva.

Zagreb, 25.11.2020. Nives Puhalo

Slika: Josip Botteri Dini