Skip to content

Jako Andabak na Adria Business Networku

Poslovno umrežavanje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama, stvaranje poslovnih prilika te poticanje kontinuirane edukacije bile su teme Adria Business Networka koji je održan u dvorani Kongresnog centra FORUM u Zagrebu

Pripremio: Tomislav Radić

Gost predavač bio je Jako Andabak, vlasnik najvećeg hotelskog lanca u Srednjoj Dalmaciji Bluesun Hotels & Resorts koji čini 11 hotela, 4 turistička naselja i 1 kamp gdje kombinira dugogodišnja iskustva i turističke tradicije Brela, Tučepi, Bola, Supetra i Starigrada Paklenice pružajući inovativnost, novu tehnologiju i uvođenja međunarodnih standarda.

 “Kvaliteta i to ponajprije kvaliteta usluge, ono na čemu sve počiva, bez obzira o kojem se sektoru radi. Iz nje proizlazi zadovoljan gost, koji se vraća, a kapital raste, a onda ga je moguće ulagati i dalje, naravno, u podizanje kvalitete. Hrvatska zaslužuje viši nivo kvalitete od onoga s čime trenutno raspolaže. Ono što imamo itekako otvara mogućnosti da se kroz turističke usluge privuče i primi goste više platežne moći. Što znači ulaganje? Ono prvenstveno ne ide u uređenje soba, već prvo u ljude, kako bi oni mogli pružiti vrhunsku uslugu, potom u okoliš jer gost ne želi golemi objekt, stvoren za masovni turizam, on treba doživljaj, autentičan Mediteran i za njega je spreman dobro platiti.“ – rekao je među ostalim Andabak osvrnuo se na sezonu 2020. , najtežu i najkraću ikada, koja je najviše pogodila hotelijerski sektor koji je radio u potpuno izmijenjenim, novim uvjetima gdje se sustav hotelskih operacija promijenio gotovo iz temelja i svi su se morali, gotovo preko noći – prilagoditi. Bez obzira na nju, gledajući samu špicu sezone koja je pokazala da je oporavak moguć, osobito ondje gdje se nudio kvalitetan proizvod, smatra da će kroz dvije godine, primjenom cjepiva i normalizacijom situacije brojke dosegnuti ponovno one odlične rezultate iz 2019-e.

Na skupu su sudjelovali brojni poduzetnici, ali studenti Visoke škole Aspira, a organizatorice Adria Business Networka bile su poduzetnica Željke Barišić, vlasnica Forca Digital Agency (www.forcadigitalagency.com) i Kristine Krstinić, vlasnica MIKRIS Project Managementa (www.mikris.eu).

See also  Seljacima uskraćeno pravo na bolovanje i dokup staža