Skip to content

HRVATSKI DANI OSIGURANJA

Konferencija Hrvatski dani osiguranja održat će se 12. studenog 2020. u Zagrebu. Bit će to najznačajniji godišnji događaj osigurateljne struke koji već više godina okuplja osigurateljnu industriju. Zbog epidemioloških mjera konferencija će se održati online

Pripremio: Tomislav Radić

Raspravljat će se o trendovima i izazovima osigurateljne struke u Republici Hrvatskoj, ali i u europskom i svjetskom kontekstu, te obraditi ključne teme koje očekuju industriju osiguranja u bliskoj budućnosti: od transformacije industrije osiguranja preko naknada neimovinske štete do promjena u regulativi te izazova s kojima se industrija osiguranja suočava na području digitalizacije.

Online konferenciju otvorit će mr.sc. Slaven Dobrić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO). U uvodnom dijelu obratit će se i Zdravko Zrinušić, državni tajnik Ministarstva financija Republike Hrvatske. Izlaganja će imati i dr.sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga kao i dva inozemna gosta, Gabriel Bernardino, predsjednik EIOPA – Europskog nadzornog tijela za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje te Michaela Koller, generalna direktorica udruženja svih osiguratelja Insurance Europe.

O stanju na domaćem tržištu osiguranja uz uvid u aktualne teme na panel raspravi koju će moderirati Danko Družijanić svoja razmišljanja i teze podijelit će predsjednici Uprava iz pet društava za osiguranje: mr.sc. Ivana Bratanić, predsjednica Uprave Euroherc osiguranja d.d., Mario Carini, predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d., Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja Vienna Insurance Group d.d., Marin Matijaca, predsjednik Uprave Triglav osiguranja d.d. te Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja d.d.

O transformaciji, modernizaciji i digitalizaciji poslovnih procesa te njihovom utjecaju na poslovanje u blok izlaganju govorit će Michal Kopyt, voditelj odjela za tehnologije u konzultantsko-revizorskoj tvrtci Ernst&Young dok će o utjecaju pandemije COVID-19 na cjelokupnu industriju osiguranja govoriti Imrich Lozsi iz konzultantske tvrtke za aktuarske usluge Tools4F.

U posljednjem bloku izlaganja na temu naknade neimovinske štete kao i novinama na tom području govorit će dr. sc. Marko Baretić, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. i Vitomir Boić, sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Konferenciju Hrvatski dani osiguranja organizira Hrvatski ured za osiguranje (HUO) uz  partnerstvo Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog aktuarskog društva i Hrvatske udruge za pravo osiguranja te uz podršku Ureda predsjednika Republike Hrvatske i pokroviteljstvo Ministarstva financija Republike Hrvatske.