Vanda Winter u ulozi frizerke u ‘Ritinoj školi’

Vanda Winter priprema ulogu frizerke Rite u ‘Ritinoj školi’ s kojom ima premijeru u nedjelju 8. studenoga u 20h u On line kazalištu uživo i uživo pred publikom u Kazalištu Mala scena

‘Ritina škola’ s Vandom Winter u glavnoj ulozi treća je predstava Kazališta Planet Art koja će se uživo prenositi on line streamingom s četiri kamere, s profesionalnim ozvučenjem i prilagođena novom mediju.

Za prijenos uživo prve dvije predstave ‘Velika Zvjerka’ i ‘Tko je ovdje lud?’ on line gledatelji imali su samo riječi hvale koje su stizale iz Zagreba, s naših otoka i iz cijele Hrvatske, iz BiH, Floride, Irske i po cijelom svijetu, jer sad predstave mogu pogledati svi koji na njima ne mogu biti fizički prisutni iz bilo kojeg razloga.

On line predstave uživo pokazale su se i kao odličan nadomjestak za odlazak u kazalište i zbog Covida iako u Planet Artu ohrabruju sve, koji mogu, da na predstave dođu fizički u kazalište, jer su kazališta kategorizirana kao mjesta minimalnog rizika zaraze i ne spadaju pod opće mjere Stožera, već se ravnaju po posebnim propisima koji im omogućuju rad. Zbog toga se predstave Planet Arta mogu gledati i uživo u Kazalištu Mala Scena.

Vandin partner u predstavi je Marko Torjanac, koji je predstavu i režirao, a Vanda ovom izvedbom preuzima ulogu Rite od Nataše Janjić Madančić koja je na porodiljnom.

U nedjelju 15. 11. na rasporedu je komedija ‘Velika Zvjerka’, a 22.11. komedija ‘Tko je ovdje lud?’ koja je 1. studenoga u prijenosu uživo, a ujedno pred publikom u kazalištu Mala scena, obilježila 100. izvedbu.

Na kazališne daske za gledatelje u kazališnoj dvorani, ali ovaj put i pred ekranima, ponovno su stali doktorica Kokica i doktor Zver sa nizom svojih korisnika u svijetu koji puca po šavovima.

Predstava je, prema pohvalama on line publike koja ju je pratila na streamingu i reakcijama publike u dvorani, primljena i prenesena odlično i uz puno smijeha.

Među mnogim posjetiteljima, kolegama i prijateljima na predstavu je došla i Josipa Lisac koja je za predstavu i njezine protagoniste, Nataliju Đorđević i Marka Torjanca, koji u predstavi igraju po nekoliko uloga, imala samo riječi hvale.

Ulaznice za On line kazalište mogu se kupiti na https://live.planet-art.hr , a link na ulaznice za gledanje predstave uživo u Maloj sceni, Medvaščak 2, je www.planet-art.hr 

Joco Glavaš