Dinamu prva pobjeda u Europskoj ligi

U susretu 3. kola K skupine Europske lige Dinamo je pobijedio Wolfsberger sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu preuzevši vodstvo u skupini, dok je u drugom susretu Feyenoord pobijedio moskovski CSKA sa 3-1

Bio je to susret u kojem zbog koronavirusa nije bilo čak 17 igrača, devet sa strane hrvatskog prvaka, dok je u redovima austrijskog sastava bilo osam pozitivnih. Imena niti jedni niti drugi nisu objavili, Dinamo je tek obznanio kako je na COVID-19 pozitivan i glavni trener Zoran Mamića, pa je utakmicu vodio Alen Peternac.

Dinamo je u prva dva kola remizirao s Feyenoordom i CSKA Moskvom, odigravši obje utakmice bez pogodaka, dok je Wolfsberger stigao u Zagreb kao lider skupina nakon što je gostovanju u Nizozemskoj svladao Feyenoord sa 4-1, a kod kuće remizirao s CSKA Moskvom 1-1.

Pitanje pobjednika razrješio je pogodak Iyayia Atiemwena u 75 minuti, čime su “modri” nakon 255 minutra napokon zabili pogodak u Europskoj ligi.

Dodajmo kako su gosti od 45. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Matthaus Taferner.

Hrvatski prvak je ušao u susret oslabljen neigranjem Dominika Livakovića, Brune Petkovića, Petra Stojanovića, Kevina Theophile-Catherinea i Luke Ivanušeca, a u 17. minuti je zbog ozljede izašao i Dino Perić, dok kod Austrijanaca nije bilo Michaela Liendla, njihovog najboljeg igrača, strijelca i kapetana. hina