Skip to content

Premijera glazbenog kolektiva CHANT ELECTRONIQUE

CHANT ELECTRONIQUE VOL.1 na svim digitalnim platformama od 6. studenog 2020.

çhâñt élečtrónïqùe je kolektiv producenata/ica i pjevača/ica koji dolaze iz pet različitih država sa dva kontinenta, sa zajedničkim interesom za istraživanje potencijala tradicijske glazbe i elektronike. Kolektiv je prije par tjedana predstavio publici singl ‘Kamen Gori’, čiji aranžman potpisuju Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić, a njihov album prvijenac, “çhâñt élečtrónïqùe vol. 1”, od sutra je dostupan na svim digitalnim platformama.

Istraživanje igra veliku ulogu kod tradicijske glazbe – svaki rad na aranžmanu započinje shvaćanjem skrivenih poruka kako bi se odredilo odakle krenuti. Kada se u sve to uključi elektronika, čiji je glavni zadatak rekontekstualizirati skrivenu misao i prenijeti emociju u današnje vrijeme, finalni rezultat se najbolje može opisati kao glazbena intervencija u tijelo koja tjera na pokret i preispitivanje.

‘Kamen Gori’, nadahnut bosanskohercegovačkom sevdalinkom, je fuzija modernog s tradicijskim, utjelovljena u snažnom vokalu Dunje Bahtijarević, koja o poruci iza pjesme kaže sljedeće:

“Kamen gori, biser odgovara. Pjesma o prestanku ljubavi, o gubitku kontrole, o (ne)mogućnosti transformacije. Kamen je nepromjenjiv, a vatra sila koja izaziva promjenu. Biser je, barem poslovično, savršen rezultat transformacije zrna pijeska. Pjesma govori o napuštenoj ženi koja zamišlja buduću sebe, snažnu i ponosnu. Zamišlja trenutak kada će krenuti dalje. Ali njezina tvrdnja da će to vrijeme doći zapravo nije ništa više nego nada. Što se događa nakon ljubavi? Kako nas mijenja njezin kraj? Slamamo li se, ili zacjeljujemo? Približavamo li se sebi, ili se od sebe udaljavamo?”

Pjesma i album su dostupni na svim digitalnim platformama od ovoga petka, 6. studenog, a videospot za ‘Kamen Gori’ možete pogledati:

Igor Jurilj