Skip to content

Miroslav Pelikan – Izbor iz PROZE / pročitajte!

Miroslav Pelikan rođen je 1950. godine u Dežanovcu. U Zagrebu pohađa osnovnu školu, gimnaziju i Filozofski fakultet. Od sredine sedamdesetih djeluje kao slobodni novinar na planu kulture (likovna umjetnost i izdavaštvo) surađujući s nizom dnevnih listova i periodikom (Vjesnik, Glas Slavonije, Slobodna Dalmacija, Novi list, Vjesnik, Večernji list, Obzor, Fokus, Oko, Delo, Večer, Dnevnik, Mladina, Oslobođenje…)

Farma

Marko B. nekako je ukočeno stajao u masi pored ceste.

Svjetina je očekivala mrmoreći , dolazak uvažene ličnosti, valjalo ju je dolično pozdraviti razdraganim mahanjem, poklicima, sretnim licima.

Prije svečane kolone sredinom cesto prošlo je vrlo polako nekoliko vozila bez krova. Iz vozila su promatrale znatiželjne oči pripadnika posebnih postrojbi. Njihov je zadatak bio, kao i uvijek, uočiti potencijalnu opasnost za uvaženu ličnost u masi, koja je sada posve mirna, šutke pratila prolazak vozila.

Marko B. je u ovim trenucima s ugodnim osjećajem razmišljao o popodnevu koje slijedi. Morao bi danas presložiti preostale marke iz plavog albuma. Vjerojatno će stići ako bude dovoljno koncentriran i ako mu slušanje glazbe ne oduzme previše vremena. Smješkao se sve dok ga gruba ruka nije dotaknula po ramenu i prekinula njegovo razmišljanje.

-Što se ti smiješ, dane kažem cerekaš, a kolona s uvaženim gostom samo što nije prispjela?

Marko B. je bolno osjećao željezni stisak prstiju na svom ramenu… …. …. PROČITAJTE DALJE!

ili u klasičnom pdf-u OVDJE!

novo na AA

See also  M. Pelikan - BROD MRTVIH MORNARA / pročitajte knjigu
mala retrospektiva