Skip to content

Travel to Taste Krk – Put do okusa Krka

Bogata gastronomska ponuda

Put do okusa Krka je promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka kojoj je cilj predstaviti jesensku ponudu restorana, konoba i kušaone na području i okolici grada Krka.

Otok Krk riznica je autentičnih delicija kao što su krčki sir, pršut (krčki pršut prvi je hrvatski proizvod zaštićen u EU, nasoljen samoniklim začinskim biljem s otoka Krka, sazrijeva u koži, a suši se na krčkoj buri), janjetina, šurlice, maslinovo ulje i žlahtina, a ove jeseni osigurat ćemo vam mogućnost uživanja u ovim specijalitetama upravo tamo gdje nastaju.
Tijekom listopada i studenog upoznat ćemo vas s jelovnicima prepunim namirnica otočkih proizvođača koji spajaju već poznate okuse otoka u novu gastronomsku priču.

Jesti lokalno znači razumjeti da najbolji okusi dolaze upravo iz mjesta gdje se u tom trenutku nalazite. Jesti lokalno znači hraniti sebe, ali i zajednicu koja je tu hranu proizvela.

Upoznajte okuse u kojima uživate tako što ćete upoznati njihovu povijest i njihove korijene. U suvremenoj gastronomiji s lokalnim sastojcima kvaliteta više nije upitna, već postaje doživljaj!

Prvom vikendu promotivne akcije pridružili su se kušaona Magriž, konoba Marija, konoba Pud Brest konoba Ivinčić. 

Na njihovim jelovnicima pronaći ćete gastronomske delicije napravljene od izvornih krčkih sastojaka pa tako već ovoga vikenda možete uživati u šurlicama s gulašom, juhi od domaće tikve, presnacu, krčkoj pečenoj janjetini s krumpirom, makarunima na brudet (hobotnica, lignja, sipa), ribljoj juhi te ribljim specijaltetima poput „Male miće s koće“ – male pržene lignje ili ribi u krušnoj peći s krumpirom, piti od skute, palačinkama sa skutom i marmeladom od smokava te brojnim drugim jelima.

Pri posjeti kušaoni Magriž moći ćete kušati i njihov nagrađivani krčki ovčji sir pri čijoj se proizvodnjikoristi začinsko bilje, poput ružmarina te lista oraha i kadulje, kako bi sirevi poprimili razne prirodne arome. Predlažemo da svakako kušate bar njihove najpoznatije, patentirane vrste sira – Zeleni bodul ili Črni bodul.

Od idućeg tjedna ovoj listi pridružit će se i jela ostalih ugostiteljskih objekata grada Krka, stoga pozorno pratite objave na Facebook i web stranicama Turističke zajednice grada Krka!

See also  Ostojiću propao sastanak. Štrajk u srijedu