Skip to content

Kazališna jesen u Domu Selce

16. 10. Vla Vla Vlajland cabaret
produkcija: Kazalište Moruzgva 
autor i redatelj: Ivan Leo Lemo
Trajanje predstave: 75 minuta
igra:
Vlajna – Ecija Ojdanić
Jedna arhe/stereo tipična Vlajna iz Dalmatinske zagore hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, Vlajna se zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju.

21.-22.-23. 10.  Kraljevstvo Moje (za početnike)
produkcija: Ludens teatar & Teatar EXIT
autor: David Javerbaum
redatelj: Ivan Goran Vitez
trajanje predstave: 75 minuta
igraju:
Janko Rakoš
Sven Šestak
Enes Vejzović
Bio jednom jedan gospodin koji je bio jako, jako usamljen. Po cijele dane je plakao u mraku i nije se sjećao kada je zadnji put nešto drugo radio. I onda je nešto sinulo. I od tada je sve postalo drugačije. On je postao prezaposlen, preambiciozan. Ima milijune propuštenih poziva, bogatstvo samo u oblacima i naravno, vlastite demone. Zbog svega toga lako je prognozirati nekontrolirane izljeve bijesa, potrebu da se izmakne iz svoje sredine i krene ispočetka.

28. 10. Boksačko srce
produkcija: Planet Art & Teatar Rugantino
autor: Lutz Hübner
redatelj: Marko Torjanac
trajanje predstave: 80 minuta
igraju:
Marko Torjanac
Filip Vidović
Duhovita i dirljiva melodrama u kojoj je priča o boksu metafora životnih borbi. Suočavaju se dva svijeta, jedan mlad i jedan star, jedan na početku, drugi na zalasku, no oba jednako predana svojoj potrazi za pronalaženjem svojega mjesta pod suncem. Susret mladića i starca obojici mijenja živote na bolje kao što iskustvo pomaže mladosti, a mladenački entuzijazam ima snage pokrenuti razočaranjima zagubljene sokove života – nudeći optimizam.

4. 11.  Uvijek će nam ostati ljubav 
produkcija: Teatar Rugantino
autor: Miloš Radović
redatelj: Dario Harjaček
trajanje predstave: 80 minuta
igraju:
Jelena Miholjević
Dražen Čuček
Beskrajno duhovita, neodoljivo zabavna, pomalo cinična, topla, satirična ljubavna komedija sjajno se poigrava muško-ženskim odnosom. Medo je inertni, neuhvatljivi sredovječni sveučilišni profesor, sklon izbjegavanju odgovornosti s duboko ciničnim pogledom na sve ljudsko, a Jelena je vesela žena, puna života, koja zagazivši duboko u četrdesete, čvrsto odlučuje njihovu dvadesetogodišnju vezu pretvoriti u brak.

10. 11. Majstori 
produkcija: Kazalište Moruzgva 
autorica: Ana Tonković Dolenčić
redatelj: Krešimir Dolenčić
Trajanje predstave: 90 minuta
igraju:
Jagoda Maleković – Petra Dugandžić/Jasna Palić Picukarić
Milena Cvrčak – Ecija Ojdanić
Božo Prnjić/Abdul Jamil – Matija Šakoronja/Slavko Sobin
Nedjeljko Bačić/Momčilo Radović – Hrvoje Barišić
Mladen Richter/Martin Hrženjak Pajcek – Dražen Bratulić
glume Jasna Palić Picukarić, Ecija Ojdanić, Matija Šakoronja, Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić.
Majstori su oduvijek bili posebna vrsta. Kašnjenja, probijanja budžeta, nejasni troškovnici… Neurokirurga u šahu drži nepismeni radnik, samostalna i ostvarena žena suočena je s patrijarhalnim primitivizmom, profesor filozofije postavlja pločice jer ne može pronaći posao u struci, sumnjivi poduzetnik adaptira bivši operni studio u narodnjački klub, paranoik preuređuje svoj stan u sklonište od biološkog i atomskog rata… Hrvatska u malom, ne znaš bi li se smijao ili plakao. Najvjerojatnije oboje.

Sanja Škrgatić