PITANJE SVIH PITANJA – DO KADA?

Hrvatska je zaista prekrasna zemlja s bajkovitom Prirodom i čarobnom klimom. I sada se postavlja zdravorazumsko pitanje – u zemlji bogatoj prirodnim resursima, sa samo 4 milijuna stanovnika (što je manje nego neko predgrađe većeg američkog grada), čovjek bi očekivao da ti isti stanovnici žive u blagostanju. A ne, mladi masovno emigriraju trbuhom za kruhom u uređene zapadne kapitalističke države.

Zašto mladi Hrvati odlaze iz divne zemlje u koju dolaze milijuni turista iz cijelog svijeta da uživaju u prirodnim ljepotama? Zašto? Jer je u bezbroj mega političkih afera i pljački stotine i stotine milijardi kuna ‘isparilo’ u džepovima korumpiranih bijednika – od lokalnih političkih šerifa, pa do ‘pretvorbenih’ ratnoprofiterskih tajkuna. Da su svi ti korumpirani pohlepni likovi radili zaista ODGOVORNO i po savjesti danas bi hrvatski radnik imao minimalnu plaću od 8 tisuća kuna, a presiromašni i poniženi umirovljenici ne bi čekali smrt kao spas kopajući po kantama za smeće.

Pitanje svih pitanja – DO KADA?

KOMENTAR MJESECA – https://narod.hr/glas-naroda/kakva-je-to-drzava

Želite dokaze?

A) Novi zastupnik HDZ-a dodijelio posao Peteku 9 mjeseci prije raspisivanja natječaja – https://www.index.hr/vijesti/clanak/novi-zastupnik-hdza-dodijelio-posao-peteku-9-mjeseci-prije-raspisivanja-natjecaja/2217697.aspx?index_tid=56138

B) HDZ-ovac Čičak livadu pretvorio u skupo građevinsko zemljište, sam se javio na svoj poziv… –https://www.24sata.hr/news/hdz-ovac-cicak-livadu-pretvorio-u-gradevinsko-zemljiste-sam-se-javio-na-svoj-poziv-719296

C) Suprug tužiteljice sakrio preko tri milijuna pokradenih kuna-https://www.index.hr/vijesti/clanak/suprug-tuziteljice-sakrio-preko-tri-milijuna-kovacevicevih-kuna-dorh-ce-ju-ispitati/2218972.aspx

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća hrvatskog Sabora: ‘Dobio sam informaciju da su u Kovačevićevom “Klubu” bili  , Pupovac i brojni ‘novinari’ Otvorite poveznicu: – https://narod.hr/hrvatska/grmoja-dobio-sam-informaciju-da-su-u-kovacevicevom-klubu-bili-bacic-pupovac-i-brojni-novinari

Ova informacija zvoni u ušima – glavni ravnatelj HRT-a bio u ozloglašenom „klubu“, koji postade sinonim za nemoral, orgije, mito i korupciju. Sada je jasnije zašto HTV bježi od afere „Janaf“ kao vrag od tamjana. U „Otvorenom“ o svemu i svačemu samo ne o mega koruptivnoj aferi koja danima trese Hrvatsku. A središnji dnevnik? E to je priča za sebe. Što ti vrijedi skupocjeni divovski studio kada te nitko ne gleda. Jer koga zanima dnevnik koji nažalost sve više nalikuje na sjevernokoreanski dnevnik. Jedina razlika je u jeziku i koreografiji, ali bit je ista – partija na prvom mjestu a za javnost tko mari. Kako se rotiraju HDZ i SDP na vlasti tako se i rotiraju glavni ravnatelj i urednici na HRT-u .

Zašto novinari ne štrajkaju, poput bjeloruskih kolega?

E to ostavimo na savjest njima. Ali ne samo da jadno bespogovorno služe vladajućoj stranci nego još i drsko napadaju nezavisne portale što se usude pisati o rastrošnosti novcem pretplatnika, koji spajaju jedva kraj s krajem.

I taj lik, koji je kao glavni sportski urednik potpuno devastirao i uništio sportski program HTV-a, umjesto da se sakrije u mišju rupu on još i vrijeđa ljude zdrava razuma.

Zanimljivo je kako i glavni ravnatelj javne HRT Kazimir Bačić ima toliko luksuznih nekretnina da joj ne zna niti broj, poput bivših i sadašnjih ministara, bezbroj političkih lokalnih šerifa (župana, dožupana, načelnika i gradonačelnika), ratnoprofiterskih tajkuna.

Kruna svih korupcija su direktori javnih poduzeća instaliranih naravno političkim trgovinama, a ne po stručnost na transparentnim javnim natječajima koje mogu putem interneta gledati i oni koji sve to plaćaju-javnost. 

Odvjetnik Dragana Kovačevića bez imalo stida izjavio za medije, kao imamo za pokriće sav novac i svu imovinu koju je stekao zakonito. Ej, zakonito??? Pa tko normalan može to popušiti!? Pa kleptoman samo u elitnom dijelu Zagreba kupio desetak raskošnih luksuznih stanova, raskošne vile po moru da ne nabrajamo vreće pune novca po stanovima ortaka i tko zna gdje ne…

I sada nam prodaje priču da je sve to silno bogatstvo mogao zaraditi na ‘legalan’  način s plaćom od 30.000 kuna mjesečno? Lik misli, ako ovce uredno glasaju za one koji ih godinama deru do gole kože, e onda može proći i ovaj spin. E pa dozvoliti ćete ‘vaša visosti’ ipak nismo baš toliko retardirani? I što mislite što je sve njima zajedničko? Zajedno su (HDZ$SDP i sateliti) ukinuli Zakon o porijeklu imovine.

 Pitanje svih pitanja – DO KADA?

Opet dolazimo do ODGOVORNOSTI. Naravno da je najveća odgovornost na političarima, koji su i dobili povjerenje birača na slobodnim izborima da upravljaju institucijama u ime naroda, ali ipak je ODGOVORNOST i na svima nama kao slobodnim pojedincima u slobodnom društvu, jer Hrvatska je ipak slobodno društvo, a sada što tu slobodu ne konzumiraju oni koji guraju glavu u pijesak, e to je NEODGOVORNOST tihe većine. Život nas uči: Nijedan pojedinac ne može terorizirati čitavu naciju ako mu svi mi ne pomažemo-šutnjom. (E.Murrow)

Od političara, a ponajviše onih kojima su ruke do lakta u pekmezu, čuti ćete: ODGOVORNOST….PONAŠAJMO SE ODGOVORNO…ODGOVRNOST….IH ODGOVORNOST…  

Od odgovornosti niti ‘O’.

Kada se vozite u Zagrebu ili bilo kojem gradu Hrvatske, oko četiri sata poslijepodne trebate imati zaista jake živce. Nepregledne kolone automobila. Vozači strpljivo i kulturno voze po pravilima. Bilo ljetna žega ili kiša ili snijeg radnici mukotrpno odrade svojih slabo plaćenih osam sati. Pošteni obrtnik i poduzetnik radi po pravilima. (Naravno ne misli se naravno na ratne profitere koji su razvili odlične veze s korumpiranim upravama javnih poduzeća instaliranih. Naravno, ne po stručnosti nego političkom ključu). Dakle pošteni poduzetnik mora 24 sata mukotrpno i odgovorno raditi kako ne bi bankrotirao zbog trome birokracije, silnih poreznih nameta i naravno nelojalne konkurencije, koja prolazi natječaje podmićivanjem.

Plenković i Milanović izjaviše kako je Dragan Kovačević bio uspješan direktor s rezultatima? Pa lik je direktor u mega javnoj kompaniji koja je MONOPOLIST, dakle bez konkurencije – pa i mrtva kokoš bi bila uspješan partijski direktor monopolista.

Uostalom, kad smo već kod uspješnosti partijskih direktora evo kako je to radio ‘uspješan direktor’ – https://www.vecernji.hr/vijesti/kako-su-se-dijelili-poslovi-u-janafu-uzeli-ponudu-od-65-milijuna-kn-odbacili-onu-od-850-000-1434525

Dakle, većina radnika i poduzetnika, pa i radnika javnog servisa mukotrpno i pošteno i po pravilima rade svoj posao. E kada bi pripadnici političke “elite” radili posao tako odgovorno po pravilima one stotine milijardi pokradenih kuna bi završile u državnom proračunu, a ne na privatnim bankovnim računima političkih korumpiranih bijednika i ratnoprofiterskih tajkuna. Kada čovjek zdrava razuma pogleda u lice sudbine mora se zapitati – do kada? Da, do kada će mirno trpjeti tu groznu korupciju, nepotizam, bešćudnost nesavjesnih političara, koja kao neka crna rupa sve živo guta. Kada saborski zastupnici iz pozicije i opozicije hvale državne revizore i posljednje izvješće državne revizije, koje opet otkriva tisuće i tisuće nepravilnosti i nezakonitosti u javnim poduzećima i općenito institucijama i nitko za to NE OGOVARA niti moralno niti pravno, čovjek se mora zapitati – do kada?

Ako je svim tim vladajućim koalicijama (HDZ&SDP i sateliti i naravno etnobiznismeni corp.) stalo do pravde i zakona zašto ne povećaju sramotno niske plaće državnih revizora i istražitelja USKOK-a i DORH-a, i zašto opet POREZNI USKOK ne postane samostalni ured kao u vrijeme vlade Tima Oreškovića, i zašto se ne uvede Zakon o porijeklu imovine? Jer  korumpirani političari  ne žele da institucije rade svoj posao. I zbog toga je stotine i stotine milijardi kuna isparilo na bankovne račune korumpiranih bijednika naravno na raznoraznim kajmanskim poreznim oazama. Saborski zastupnik MOST-a, mladi gospodin Zvonimir Troskot, odlično je opisao pljačke stotina milijuna kuna poreznih obveznika (I takvih afera ima tisuće što dovodi do stotina milijardi kuna koje su završile umjesto u državnom proračunu na bankovnim računima korumpiranih bijednika).

Sve Vlade do sada išle su na ruku koncesionarima hrvatskih cesta tako što su trošili milijarde kuna poreznih obveznika na amortizaciju i obnovu, a sav profit bi odlazio koncesionarima, pa najnoviji primjer je „Istarski ipsilon“ koji je pojeo milijardu kuna poreznih obveznika, a sav profit ide koncesionaru.

I šlag za kraj, iz 1992 nestao je, pazite ovo NESTAO JE UGOVOR o koncesiji – otvori se zemljo.

Tisuće mladih ne emigriraju zbog avanture ili adrenalina već zbog toga što se Hrvatska pretvorila u ‘Zavod za zapošljavanje u firmi ‘JOSIPA’‘. Gledati kako nepregledne kolone mladih emigriraju iz zemlje bogate prirodnim resursima – rajskom klimom i Prirodom – dok istovremeno milijuni turista iz cijelog svijeta dolaze da uživaju u toj Prirodi zaista slama srce. Tone i tone članaka napisano je o korupciji nesavijesnih i NEODGOVORNIH političara, ali uzalud. Ne možeš im doprijeti do srca i uma.

Što mislite zašto emigranti iz Afrike zaobilaze u širokom luku Hrvatsku blagoslovljenu azurnim morem i zelenim dolinama i plodnim ravnicama? Iz istog razloga kao što i mladi hrvatski emigriraju u uređene bogate zapadne kapitalističke države – zbog kronične korupcije. U bezbroj mega političkih afera i pljački stotine i stotine milijardi kuna ‘isparilo’ je u džepovima korumpiranih bijednika.

Da su svi ti korumpirani pohlepni likovi radili zaista ODGOVORNO i po zakonu danas bi hrvatski radnik imao minimalnu plaću od 8 tisuća kuna, a presiromašni i poniženi umirovljenici ne bi čekali smrt kao spas kopajući po kantama za smeće.

Da, vi Plenkoviću i Milanoviću, jeste li se kada zaustavili pokraj starice i starca koji kopaju po kantama za smeće tražeći plastične boce i onako ljudski ih pogledali u oči i porazgovarali s njima, zašto u tim godinama kopaju po kantama za smeće od jura do mraka? E za to treba imati suosjećajnosti, dušu.

Strašno je gledati kako mladi zauvijek napuštaju domovinu zbog koje je tisuće mladih heroja časnih dragovoljaca ZNG&HOS-a žrtvovalo svoje mlade živote. I još strašnije je gledati samoubojstva ratnih veterana slavnog pobjedničkog Domovinskog rata. Vukovarski Heroj časni STIPO MLINARIĆ: Ubilo se 3.100 ratnih veterana, preživjeli ratni pakao ali nisu mogli preživjeti ovakav „mir i blagostanje“.

Mogli bi nabrajati tisuće skandaloznih sudskih oslobađajućih presuda korumpiranih političara i ratnoprofiterskih tajkuna, tisuće političkih koruptivnih afera. Od ‘sanacije’ državnih banaka za 81 milijardu kuna poreznih obveznika, a prodane za deset milijardi kuna, pa do već svima znane kriminalne ‘privatizacije’ iz čijeg zlog sjemena je začeto bezbroj ratnih profitera danas poznatih kao ‘uvaženih’ poslovnih subjekata, pa do PLJAČKE  STOLJEĆA .

I opet pitanje zdravog razuma – DO KADA?

Pjesma za naše ‘poštene’ političare

Marko Frankopan IIII