Skip to content

Ansambl LADO na manifestaciji Dani europske baštine 2020

Ansambl LADO sudjeluje na ovogodišnjoj manifestaciji Dani europske baštine 2020. Time se pridružio drugim kulturnim ustanovama koje će predstaviti 16 online edukativno-promotivnih sadržaja i više od 60 raznovrsnih događanja posvećenih obrazovanju i baštini u 23 naselja diljem Hrvatske

Dani europske baštine najrasprostranjenija su participativna kulturna manifestacija u Europi kojoj se Hrvatska pridružila 1995. godine i otada se kontinuirano obilježava svake godine tijekom rujna i listopada.

Za ovu prigodu, solisti i Orkestar Ansambla LADO održat će vokalno-instrumentalni koncert „Kak je teško našu ljubav tajiti“ 8. listopada u svojoj dvorani na Trgu Republike Hrvatske 6a s početkom u 19.30 sati.

Program vokalno-instrumentalnog koncerta publici pruža uvid u bogatstvo i raznolikost hrvatskih tradicijskih glazbala i vokalnih izričaja. Hrvatska je svjetski fenomen po broju zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara, a velik dio tradicijskih plesnih i glazbenih izričaja nalazi se na repertoaru Ansambla LADO. Slušatelji će imati priliku uživati u međimurskoj popevki, slavonskom kolu te zvucima tradicijskih glazbala – gajdi, duda, tambura samica, dvojnica, diplica i cimbala.

Kroz 15 glazbenih brojeva Ladovi glazbenici i solisti prikazat će glazbenu, instrumentalnu i vokalnu tradiciju Posavine, zagrebačkog Prigorja, Slavonije, Baranje, Podravine, Međimurja i Dalmacije. Glazbene obrade potpisuju, među ostalima, Emil Cossetto, Božo Potočnik, Marijan Makar, Duško Topić i Alan Kanski.

Koncert je besplatan, a zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, potrebno se prijaviti e-mailom na administrator@lado.hr ili na broj telefona 01/482-8472.

Livija Zgurić