U kazalištu Žar ptica kreću “popodnevne matineje”

Petkom u pet pedeset pet odsada ćete moći u Žar pticu. ” Dodatnom matinejom za građanstvo, u ovom lako pamtljivom terminu, djeci i roditeljima želimo otvoriti novu mogućnost za gledanje naših predstava s obzirom na to da organiziranih dolazaka sa školom i vrtićima trenutno nema”, kažu u Žar ptici.

Prva na rasporedu 9. listopada u 17:55 je predstava Ako kažeš, gotov si! Zbog snažnog društvenog angažmana u borbi protiv vršnjačkog nasilja, na premijeri prije točno godinu dana, dočekana je s oduševljenjem, a diljem Hrvatske i sada u koroni nestrpljivo je žele pogledati. Tako u sljedeća dva tjedna predstava gostuje u Delnicama i Glini, a slijedi i nastup na poznatom sarajevskom festivalu MESS.

Prema tekstu Dine Vukelić, predstavu je režirao Krešo Dolenčić, a nastala je u suradnji s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Kako je to kad školska učionica postane arena u kojoj je netko “meta” i kako je imati 11,12… godina i živjeti u začaranom kruga bullyinga, kroz nekoliko životnih priča ispričat će nam glumci: Petar Atanasoski, Amanda Prenkaj, Nataša Kopeč, Lucia Stefania Glavich Mandarić, Marko Hergešić i Bogdan Ilić.

Želeći iskoristiti kazalište kao medij komunikacije kako bismo djeci, roditeljima i nastavnicima pomogli u detektiranju određenih problema, senzibilizirali javnost, i ponudili adekvatna rješenja, GK Žar ptica ovom je predstavom početkom godine u povodu Međunarodnog dana ružičastih majica, pokrenulo svoj dugoročni projekt #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja, koji su podržali i brojne institucije i poznata imena. Među njima i Antonija Blaće koja posebno skreće pažnju na jedan od najprisutnijih bulliynga, putem društvenih mreža.

Kazalište moli i osigurava provođenje svih epidemioloških mjera, a ulaznice su u online prodaji na www.ulaznice.hr.

Milanka Čolović