Skip to content

Otvorenje Mozaika u Kružnoj

U utorak, 29. rujna 2020.g. u 17 sati u Kružnoj ulici u Rijeci (kod prolaza uz Erste banku), u sklopu programa Civilne inicijative Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se otvorenje Mozaika Kružnoj.

Radi se o mozaiku koji je nastao na istoimenoj sedmodnevnoj radionici, na kojoj se učilo o ovoj likovnoj tehnici te se kroz iskustveno učenje izradio mozaik na zidu kod prolaza prema Kružnoj ulici pored Erste banke, čime se uredio taj često vandalizirani dio središta grada. Dodajmo, pri izradi mozaika polaznici su u maksimalnoj mjeri koristili otpadnu keramiku sakupljenu s nekih od mnogih ilegalnih odlagališta u Rijeci i okolici. Ovim činom želi se skrenuti pažnja javnosti na problem neodgovornog ponašanja i devastiranja okoliša, te poslati poruku u duhu kružne ekonomije da otpad ponekad može biti i resurs, no da ga u svakom slučaju treba odgovorno zbrinuti.

Na otvorenju će se okupljenima kratko obratiti organizatorice radionice Nika Krajnović i Tihana Naglić, voditelj radionice Matko Kezele te voditeljica sudioničkih programa RIJEKE 2020 Marija Katalinić, nakon čega se druženje nastavlja uz zakusku i glazbu.

U slučaju kiše i lošeg vremena otvorenje će se održati u klubu Palach (Kružna 8).

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice, koje je obavezno u zatvorenom prostoru.

Lena Stojiljković

See also  Umjetnički radovi na temu uloge otpada i konzumerizma u galeriji SKC i na ulicama Rijeke