Tomislav Brajnović – Umjetnik kao prorok

Specifičnost je Brajnovićeve pozicije da njegovo sudjelovanje u toj utopijskoj projekciji ima i jedan oblik „vjerničke“ pozicije, u kojoj se, međutim, dogma i fanatična uvjerenost relativiziraju pred osnovnim načelom dijaloga, uvjeravanja, upozoravanja i propitivanja

U srijedu, 30. rujna, u 19 sati održat će se otvorenje izložbe Tomislava Brajnovića. Samo otvorenje bit će u Izložbenom salonu palače Sermage, dok je sastavni dio izložbe postavljen i prezentiran u Ajngelu. Izložba je dio zajedničkog ovogodišnjeg programa Gradskog muzeja Varaždin i galerije Zlati ajngel pod zajedničkom odrednicom kojom se želi istaknuti grad Rijeku kao evropsku prijestolnicu kulture kroz prezentaciju rada mlađih autora povezanih s događanjima u sklopu za Hrvatsku kulturu važne godine. Ujedno je izložba i dio prepoznatog i dobro prihvaćenog programa Srijeda u muzeju. Kustos izložbe i autor koncepta projekta je Marijan Špoljar.

Pogledajte katalog OVDJE!

TOMISLAV BRAJNOVIĆ je rođen 1965. godine u Zagrebu. Prvu godinu Likovne akademije završio je u Den Haagu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1999. godine u klasi profesora Đure Sedera. Godine 2003. završio je poslijediplomski studij MA Fine Art na Central St Martins College of Art & Design u Londonu. Predaje Nove medije, Mapiranje grada i Rekontekstualizaciju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Intenzivno radi i izlaže.

Izložba ostaje otvorena do 11. listopada.