POU Zaprešić – program za listopad

PROGRAM ZA DANE GRADA 2020.

Petak, 09.10.2020. u 19 sati /Muzej Matija Skurjeni, Novi dvori

„Nocturno u Novim dvorima“

SRĐAN BULAT, gitara

Srđan Bulat (Split, 1986.) diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije. U srpnju 2014. godine diplomirao je s pohvalama na Royal Academy of Music u Londonu, kao prvi gitarist s ovih prostora koji je dovršio poslijediplomski studij na toj prestižnoj ustanovi.

Srđan je osvajač najviših nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za

klasičnu gitaru: ‘Francisco Tarrega’ u Benicassimu, ‘Michele Pittaluga’ u Alessandriji, ‘Fernando Sor’ u Rimu, ‘Julian Arcas’ u Almeriji, ‘Alhambra’ u Valenciji, ‘Gredos San Diego’ u Madridu, ‘Maurizio Biasini’ u Bologni.

  Na ovim natjecanjima osvojio je i brojne specijalne nagrade, među kojima se posebno

 ističu nagrade za najbolju interpretaciju španjolske glazbe. Dobitnik je gotovo svih

 domaćih nagrada za mlade umjetnike: pobjednik natjecanja „Ferdo Livadić“ i

Tribine „Darko Lukić“ te godišnje nagrade „Ivo Vuljević“.

Održao je brojne solističke recitale diljem svijeta.

                                                                                                                                  Ulaz slobodan

16.10.-10.11.2020. Galerija Razvid, POU Zaprešić
Ulaz slobodan!

Samostalna izložba Želimira Fišića „Vanishing Point“

„Vanishing Point“

   Motiv prolaznika odnosno ljudske figure koja prolazi destruiranim urbanim vizurama provlači se kroz sve radove i čini jednu koherentnu cjelinu. Svojim prolaženjem kroz kompozicije i veličinom u odnosu na okolne likovne elemente prolaznici alegorijski govore o drami prolaznosti uopće te ljudskoj nemoći nad veličinom sudbine. Eksterijeri gradilišta, automobilske i brodske olupine te prometna infrastruktura čvrsto su ukorijenjene u radu te su postale dio osobne ikonografije.

Plohe su ostvarene jednoličnim gotovo monokromatskim nanošenjem u širokim površinama i poništene linearnim arhitektonskim crtežem koji oblikuje prostor. Kombiniranom tehnikom autor postiže teksturalne razlike varirajući površinu od glatkih i lakiranih do smežuranih dijelova nastalih ljepljenjem papira na tvrdu površinu.

Želimir Fišić rođen je u Vinkovcima 1976. godine. Upisuje grafiku 1997. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, te 2002. godine diplomira grafiku u klasi prof. Igora Dragičevića. Do sada je ostvario sedamnaest samostalnih i sudjelovao na brojnim skupnim izložbama. Radi na mjestu prof. stručnih predmeta u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku. Živi u Vinkovcima.

Nedjelja, 18.10.2020. u 17 sati / Velika dvorana
Grad djeci, djeca Gradu
Autorska predstava Zaprešićkog kazališta za djecu i mlade
„Putopis bez putovanja“

* U vremenu u kojem smo bili zatvoreni u svojim kućama čeznuli smo i maštali o putovanjima i druženjima. Ipak, shvatili smo da i iz svojih domova možemo putovati – u svoja sjećanja, uspomene, budućnost ili snove.

ili

* “Putopis bez putovanja” je predstava polaznika ZKDM-a, koja na najbolji način afirmira dječju kreativnost i snalažljivost u novim situacijama. Izolacija ih nije odvojila jedne od drugih, već nagnala da nađu načina zajedničkim snagama snimiti filmić i kasnije ga uklopiti u predstavu na pravim daskama što, ne kaže se bez veze, život znače.

ili

* Ako se čovjeku ograniči fizičko kretanje, on će pronaći načina da putuje u mašti ili snovima. Jer svrha putovanje nije samo cilj, već način i kvaliteta kako se putuje. Ponekad nam nenadane prepreke omoguće da se razvije kreativnost kakvoj se ne bismo nadali na utabanim stazama.

Ulaz slobodan!

Nedjelja, 25.10.2020. u 19 sati /Velika dvorana

Kazalište Lectirum

DEKORATER, komedija

Uloge: Ksenija Pajić, Ines Bojanić, Goran Grgić

Urnebesno smiješna komedija Dekorater (ljubavni trokut), Donalda Churchilla, u izvođenju dramskih prvakinja: Ksenije Pajić, Ines Bojanić i nacionalnog dramskog prvaka Gorana Grgića.

Što učiniti i kako izaći ako vam se dogodi ljubavni trokut, ispričat će troje sjajnih glumaca, u duhovitoj i humorom prožetoj komediji. 

Udana žena Maša (Ksenija Pajić) i oženjen muškarac su u nedozvoljenoj ljubavnoj vezi. Jasna (Ines Bojanić), zakonita žena muškarca u nevjeri, saznaje za tu vezu i želi je zaustaviti i osvetiti se mužu za nevjeru. 

Nenajavljeno dolazi na vrata svoje suparnice i s njom razgovara te joj zaprijeti joj kako će doći ponovno kada se njezin muž vrati s puta pa će mu sve otkriti o vezi njezinog muža i njegove žene. U Mašinom stanu zatičemo Valtera (Goran Grgić), dekoratera, soboslikara, inače glumca bez posla koji se ponudi pomoći Maši u nevolji. 

U nizu zanimljivih obrata razvija se sjajna komedija koja vas, zasigurno, neće ostaviti ravnodušnim! 

 Hoće li netko prepoznati sebe, susjeda, susjedu ili znanca, saznat će ako dođe pogledati ovu  komediju!

Ulaznica: 60kn